back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ενίσχυση των ΜΑΤ με απόσπαση 100 αστυνομικών ζητά το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Διαβάστε επίσης

Την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής οπού υπάγονται τα ΜΑΤ και τα ΥΜΕΤ ζήτησε με σχετική διαταγή το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με την απόσπαση 100 αστυνομικών από όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αττικής, την Ασφάλεια, το Αλλοδαπών ακόμα και από την Τροχαία.

Μάλιστα, στη Διαταγή αναφέρεται ότι αν δεν υπάρξει εθελοντική προσέλευση του απαιτούμενου αριθμού, τότε οι Διοικητές των Διευθύνσεων να υποδείξουν αυτοί τους αστυνομικούς για απόσπαση στα ΜΑΤ.

Η όλη υπόθεση αναδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ με την έλλειψη προσωπικού. Ενδεικτικά όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, οι διμοιρίες των ΜΑΤ από 25 άτομα η κάθε μία έχουν μείνει με 12 έως 15 αστυνομικούς.

Επίσης σημειώνουν ότι με τη συγκεκριμένη διαταγή αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο τα αστυνομικά τμήματα που ήδη παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις με συνέπεια πολλά τμήματα ασφάλειας να κλείνουν τα βράδια.

Η διαταγή

Η διαταγή ζητά από διάφορες αστυνομικές διευθύνσεις να αποστείλουν τα στοιχεία των αστυνομικών που επιθυμούν να αποσπαστούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

«Σε περίπτωση που δεν προκύψουν επιθυμούντες για την στελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, παρακαλούμε όπως μέχρι την ως άνω ημερομηνία έκαστη Υπηρεσία μας γνωρίσει στοιχεία ενός Υπαστυνόμου και ενός Αστυφύλακα (πλην την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής η οποία θα προτείνει δύο Αστυφύλακες, που να πληρούν τις προϋποθέσεις», αναφέρει ακόμη η διαταγή.

Η διαταγή είχε ημερομηνία έκδοσης την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου και χρονικό όριο δήλωσης των επιθυμούντων αστυνομικών για απόσπαση την ώρα 20.00, της επόμενης ημέρας, και τις 12 το μεσημέρι της 9ης Φεβρουαρίου να υποδείξουν ο αρμόδιοι διοικητές τους αστυνομικούς που θα αποσπαστούν.

Δημήτρης Πέρρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα