back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις από την πρωτοφανή ενέργεια Πολάκη να ηχογραφήσει τον Κεντρικό Τραπεζίτη

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοφανής ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να ηχογραφήσει και να δημοσιοποιήσει την τηλεφωνική του συνομιλία με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με τον έλεγχο για το δάνειο, που έχει λάβει από την Attica Bank.

Σύμφωνα με το διάλογο που είδε το φως της δημοσιότητας ο κ. Πολάκης ζήτησε από τον κεντρικό τραπεζίτη, μόλις ολοκληρωθεί η  έρευνα του δανείου του, η ΤτΕ να ασχοληθεί με σειρά δανείων που έχουν χορηγηθεί από τραπεζικά ιδρύματα σε κόμματα και πολιτικούς.

Στουρνάρας: «Θεώρησα ότι αστειεύεται»

Μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι θεώρησε πως ο συνομιλητής του αστειευόταν όταν του είπε ότι τον καταγράφει.

Για τα δημοσιευμένα αποσπάσματα της συνομιλίας, ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ότι, δεν είναι ούτε τα μισά από όσα ειπώθηκαν και προσαρμόστηκαν από τον κ. Πολάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνομιλία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, επικοινώνησε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε για το περιστατικό την ΕΚΤ, πηγές της οποίας τονίζουν ότι οι απειλές από έναν υπουργό κατά του κεντρικού τραπεζίτη παραβιάζουν την ανεξαρτησία της ΤτΕ.

Νέο «χτύπημα» μέσω facebook

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, λίγες ώρες αφότου δημοσιοποίησε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Κεντρικό Τραπεζίτη, επανήλθε και αυτή τη φορά, με ανάρτησή του στο facebook, δίνει τρεις ημέρες διορία στον κ. Στουρνάρα προκειμένου να διερευνηθούν δάνεια, που έχουν χορηγηθεί από τραπεζικά ιδρύματα σε κόμματα και πολιτικούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης γράφει στην ανάρτησή του: «Και τώρα κύριε Αρχιτραπεζίτα;; Θα περιμένω 3 μέρες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας είπα στο τηλεφωνο….Μετά ,αν δεν ,….θαρθω από κει να κουβεντιάσουμε από κοντά..»

Απόπειρα εκβιασμού καταγγέλει η ΝΔ

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια» και ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, «ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη – Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία». Η ανακοίνωση καταλήγει με νόημα «θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτή την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

ΚΙΝΑΛ: Ζούμε καταστάσεις Μαδούρο

Ζούμε καταστάσεις Μαδούρο σχολιάζει σε ανακοίνωσή  του το ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας. Ο νυν Υπουργός μαγνητοφωνεί παρανόμως τον κεντρικό τραπεζίτη, τον απειλεί ευθέως και δημοσιοποιεί την συνομιλία. Οι τέως Υπουργοί αλληλοκατηγορούνται με απειλές τύπου υποκόσμου για παράνομες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης από ξένα κέντρα 50εκ, για την συμφωνία των Πρεσπών και αδιαφανείς αναθέσεις. Ζούμε καταστάσεις Μαδούρο. Καθεστωτισμός, αμοραλισμός. Κύριος υπεύθυνος ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Παρακμή και εκφυλισμός. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο Ελληνικός λαός» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καμίνης: «Εάν αληθεύει μιλάμε για ποινικό αδίκημα»

«Εάν αληθεύει μιλάμε για ποινικό αδίκημα», τόνισε μιλώντας στη τηλεόραση του OPEN ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφορικά με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες Στουρνάρα-Πολάκη.

Εξάλλου, χαρακτήρισε πολύ δύσκολο να συνεχίσει η κυβέρνηση το βίο της έως τον Οκτώβριο μιλώντας για μια πολιτική κατάσταση που θα σέρνεται με εκφυλιστικά φαινόμενα.

Τέλος, ο κ. Καμίνης εξέφρασε τη βούληση του να υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Ευρωβουλή.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα