back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χαιρετίζει ο δήμαρχος Αθηναίων τη δημιουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίησή του που έστω και καθυστερημένα η Πολιτεία έλαβε την απόφαση για δημιουργία χώρων ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συνεχίζεται η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Καμίνης χαιρέτησε το γεγονός ότι τρεις εκ των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας έχουν υιοθετήσει την ιδέα για δημιουργία τέτοιων Κέντρων τα οποία ήδη λειτουργούν σε πολλές πόλεις όπως το Άμστερνταμ ενώ – όπως είπε- ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έκανε γνωστό ότι προτίθεται να δημιουργήσει 15 τέτοιες δομές.

Πάντως, ο δήμαρχος Αθηναίων αφού θύμισε ότι ο ίδιος από το 2011 είχε εντοπίσει το πρόβλημα και το 2014 είχε διατυπώσει την πρότασή του για τη δημιουργία των συγκεκριμένων κοινωνικών δομών παρατήρησε ότι η παρούσα ρύθμιση έρχεται με καθυστέρηση με συνέπεια να έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές ενώ σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα καθυστερήσεων και τώρα λόγω των πολλών εξουσιοδοτήσεων που απαιτούνται για να εφαρμοστεί η ρύθμιση.

«Το πρόβλημα για την Πόλη είναι η δημόσια χρήση και εμπορία ναρκωτικών», ανέφερε ο κ. Καμίνης λέγοντας ότι χθες ο ίδιος βρέθηκε στη Νομική και σε συνάντηση που είχε με καθηγητές και φοιτητές είδε του πρώτους να είναι αποσβολωμένοι από την κατάσταση που επικρατεί.

Τέλος, επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε στην ακραία του μορφή στο Πεδίον του Άρεως, ενώ σήμερα ανάλογη εικόνα παρατηρείται σε άλλα σημεία της Πόλης όπως ο πεζόδρομος της Μασσαλίας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα