back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οικονομικός προορισμός η Αθήνα- Στην κορυφή για τον Συνεδριακό τουρισμό

Διαβάστε επίσης

Σε οικονομικό προορισμό για διαμονή τον Φεβρουάριο αναδεικνύεται η Αθήνα, που βρίσκεται και στις κορυφαίες θέσεις προτίμησης για συνεδριακό τουρισμό.

Συγκεκριμένα έρευνα της Trivago εμφανίζει την ελληνική πρωτεύουσα, ως έναν από τους πλέον οικονομικούς προορισμούς για να περάσει κάποιος λίγες μέρες τον Φεβρουάριο, αν και η μέση τιμή είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με πέρσι.

Αναλύοντας τις αλλαγές στις τιμές για πάνω από 2 εκατομμύρια ξενοδοχεία και εναλλακτικά καταλύματα σε περισσότερες από 400 ιστοσελίδες κρατήσεων παγκοσμίως προκύπτει ότι η Αθήνα για τον Φεβρουάριο έχει μέση τιμή διανυκτέρευσης για standard δίκλινο δωμάτιο τα 73 ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 7% σε σχέση με το 2018.

Φτηνότερες της Αθήνας είναι η Κωνσταντινούπολη και η Βαρσοβία, όπου το αντίστοιχο δωμάτιο στοιχίζει 55 ευρώ, όπως και η Λισαβόνα με 71 ευρώ, ενώ πιο «τσουχτερές» είναι η Ζυρίχη με 144 ευρώ, το Ρέικιαβικ με 136 ευρώ και το Δουβλίνο με 129 ευρώ.
Την ίδια ώρα η Αθήνα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για συνεδριακό τουρισμό στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα με την καταγραφή και αξιολόγηση ξενοδοχείων και συνεδριακών κέντρων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, η ελληνική πρωτεύουσα κέρδισε δύο «Certificate of Excellence» στην κατηγορία XL Meeting Destinations 2018 και στην κατηγορία New Europe Destinations 2018.

Εκτός από την απονομή των βραβείων, τo Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών της Αθήνας συμμετείχε στο πλαίσιο της Conventa 2019 σε πάνω από 30 συναντήσεις δικτύωσης, όπου η Αθήνα παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους φορέων και διοργανωτών από όλη την Ευρώπη, ως κορυφαίος προορισμός για συνέδρια και εκδηλώσεις.
Στόχος του Δήμου Αθηναίων και της νεοσύστατης «This is Athens & Partners», όπου εντάσσονται και οι δράσεις του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθήνας, είναι η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πρωτεύουσας στις αγορές του εξωτερικού.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα