back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το Facebook λαμβάνει μέτρα κατά του λευκού εθνικισμού

Διαβάστε επίσης

Το Facebook θα μπλοκάρει “κάθε είδους εγκωμιαστικά σχόλια, υποστήριξη και εκπροσώπηση του λευκού εθνικισμού και του αυτονομισμού” τόσο στην δική του όσο και στην πλατφόρμα του Instagram από την επόμενη εβδομάδα.

Ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων δεσμεύτηκε, επίσης, να βελτιώσει την ικανότητά του να μπλοκάρει περιεχόμενο που αναρτάται από τρομοκρατικές ομάδες.

Παραπομπή στη σελίδα φιλανθρωπικής οργάνωσης κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού

Οι χρήστες του Facebook οι οποίοι θα κάνουν αναζήτηση προσβλητικών όρων θα παραπέμπονται αυτομάτως στη σελίδα μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης που καταπολεμά τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Τα νέα αυτά μέτρα προέκυψαν με αφορμή την ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook των επιθέσεων στα δύο μουσουλμανικά τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

Αλλαγή νοοτροπίας στην εταιρία

Η εταιρία μέχρι πρότινος είχε υιοθετήσει την πεποίθηση ότι ο λευκός εθνικισμός αποτελεί αποδεκτή μορφή έκφρασης, όπως “η αμερικανική υπερηφάνια και η αυτονόμηση των Βάσκων, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας των λαών”, όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Σε χθεσινή ανάρτηση στο blog της εταιρίας, ανακοινώθηκε ότι, έπειτα από τρεις μήνες διαβουλεύσεων “με μέλη της κοινωνίας των πολιτών και ακαδημαϊκούς”, οι ιθύνοντες κατέληξαν πώς ο λευκός εθνικισμός δεν μπορεί να διαχωριστεί από την ανωτερότητα της λευκής φυλής και τις οργανωμένες ομάδες μίσους.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα