back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Συνέργειες με επιχειρήσεις επιδιώκει το Job Center του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης και διεύρυνσης των υπηρεσιών που προσφέρει το Job Center, του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Η δυναμική των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού».

Τα θέματα που αναδείχθηκαν ήταν η συνέργεια με τις επιχειρήσεις της πόλης με στόχο την εύρεση θέσεων εργασίας αλλά και η εκπαίδευση των ωφελούμενων του κέντρου, στις σύγχρονες δεξιότητες που απαιτούνται στο νέο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνουν παράγοντες όπως η τεχνολογία και η οικονομική κρίση.

Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα της αύξησης κοινωνικών δράσεων από πλευράς των επιχειρήσεων σε θέματα απασχολησιμότητας και εκπαίδευσης εργαζομένων σε ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού. Να υπενθυμίσουμε ότι το Job Center δημιουργήθηκε το 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα με χορηγία της British American Tobacco και στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το Κέντρο ξεκίνησε με τους ανθρώπους που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του Δήμου Αθηναίων και σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που προσφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ και την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης IRC Το «παρών» έδωσαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας του δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, o Αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων Λευτέρης Παπαγιαννάκης και ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κουγιουμτζής.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα