Η επόμενη ημέρα για την Ελληνική οικονομία- Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου

1
413
ελληνική Οικονομία

Η Ελλάδα πέρα της αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης πρέπει να προχωρήσει σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο στο πλαίσιο των σύγχρονων προκλήσεων της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής, επεσήμανε στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Προανήγγειλε την κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου που ξεκινά το 2021.

Άμεσες μειώσεις στο φόρο επιχειρήσεων και στον ΕΝΦΙΑ στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το ίδιο βήμα. Χαρακτήρισε τους μακροχρόνια ανέργους ως τους πλέον αδύναμους Έλληνες, καθώς και τους νέους συνταξιούχους που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Υποστήριξε ότι εντός τετραετίας θα πρέπει να υποχωρήσει ο συντελεστής εισφορών για τις συντάξεις από το 20 στο 15% και να αναθεωρηθεί το ασφαλιστικό σύστημα με εντονότερο κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα προκειμένου οι ασφαλισμένοι να αισθάνονται ότι θα πάρουν σύνταξη στο μέλλον.

«Μετά την επιτυχημένη έξοδό της από τα προγράμματα, η χώρα έχει ακόμα δρόμο σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, τόνισε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Χαρακτήρισε προνομιακό πεδίο της χώρας τον τουρισμό και επεσήμανε τη δυναμική της χώρας σε ενέργεια, καινοτομία, μεταφορές και των υποδομές. Χαρακτήρισε σημαντικό να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις στο Ελληνικό, τα λιμάνια και τα ΕΛΠΕ.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για τη μείωση της φορολογίας δεν ελπίζω αλλά τουλάχιστον ο Μητσοτάκης δείχνει μέχρι στιγμής ο πιο πρόθυμος να αναλαβει την ευθύνη για να ξεμπλοκάρει η επένδυση στο Ελληνικό. Όσοι δουλέυουν στον κατασκευαστικό τομέα καταλαβαίνουν τη σημαντικότητα του παραλιακού έργου ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here