back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βολές Βαρθολομαίου κατά δημοσιογράφων για το ουκρανικό ζήτημα

Διαβάστε επίσης

Διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Ο κ. Βαρθολομαίος έκανε λόγο για διαστρέβλωση της αληθείας από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αποπροσανατολισμός των πολιτών.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφτασε στην ΕΣΗΕΑ με τα πόδια, και συνομίλησε με όλους διερχόμενους, στους οποίους έδινε την ευλογία του και την ευχή του, ενώ στην Ένωση Συντακτών οι παρευρισκόμενοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Στον Παναγιώτατο απενεμήθη ο Χρυσός Ξενοφών, η ανώτατη τιμητική διάκριση της Ενώσεως Συντακτών, και αμέσως μετά ξεναγήθηκε στην Βιβλιοθήκη της Ενώσεως Συντακτών.

Για τη διαστρέβλωση της αληθείας από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αποπροσανατολισμός των πολιτών, μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και υπογράμμισε ότι αυτό συμβαίνει επειδή κάποιοι «υπηρετούν συγκεκριμένες επιδιώξεις», προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη πολλές φορές σε ό,τι αφορά το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις της Μητρός Εκκλησίας. Μάλιστα αναφέρθηκε σε «διαστρεβλωμένα ιστορικά γεγονότα και παραποιημένη αλήθεια, ενώ τα πραγματικά δεδομένα απεκρύβησαν επιμελώς ή και σκοπίμως».

«Να αγωνίζεσθε οι δημοσιογράφοι για την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια είναι ο Χριστός» πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Νωρίτερα, ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ.Θεοχαράκη. Τον Παναγιότατο υποδέχθηκαν ο Βασίλης και η Μαρίνα Θεοχαράκη και ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα