back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσίπρας σε Βούτση: Παγώστε όλες τις μετατάξεις

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας του να παγώσουν όλες οι μετατάξεις, καθώς και οι προσλήψεις στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση» καθώς «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Πάντως, έως σήμερα έχουν μεταταγεί συνολικά 32 υπάλληλοι ενώ απέμεναν να μεταταγούν άλλοι 30.

Νωρίτερα, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, παραιτήθηκαν από τη διαδικασία διορισμού τους στο Ίδρυμα της Βουλής, οι θυγατέρες της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της προϊσταμένης του Γραφείου του Γενικού Διευθυντή της Βουλής, επικαλούμενες λόγους προσωπικής ευαισθησίας.

Μετά την εντολή Τσίπρα να «παγώσουν» όλες οι  μετατάξεις, ο Νίκος Βούτσης έκανε δηλώσεις τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, φανερά εκνευρισμένος, είπε ότι «πυροβολείτε εδώ και 5 ώρες για το θέμα», ενώ χαρακτήρισε «ανθρωποφαγία» το περιεχόμενο των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, που παρουσιάζουν ακόμη και τον ίδιο να έχει φέρει με μετάταξη την πρώην σύζυγο του στη Βουλή.  «Σαν δεν ντρεπόμαστε, η γυναίκα μου είναι εκπαιδευτικός και είναι από το 2007 στη Βουλή, όταν εγώ δεν ήμουν βουλευτής», ανέφερε σε έντονο ύφος ο κ Βούτσης.

Πάντως, τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια δείχνουν ότι μεταξύ των διορισθέντων και μεταταχθέντων, υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα, κυρίως παιδιά, πολιτικών που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα αλλά και παραγόντων που κατέχουν θέσεις ευθύνης στο Κοινοβούλιο.
Απέκρουσε δε τα περί «συριζαίικου τσουνάμι προσλήψεων» στη Βουλή λέγοντας ότι το συγκεκριμένο καθεστώς μετατάξεων ίσχυε εδώ και πολλά χρόνια και αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις από το 2009 και μετά.

Δημήτρης Ράντος – Γιώργος Κατσίγιαννης – Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα