back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Φυλλορροούν οι Ρεπουμπλικανοί

Διαβάστε επίσης

72 δήμαρχοι, σύμβουλοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης των Ρεπουμπλικανών συνυπέγραψαν μία επιστολή με την οποία γνωστοποιούν ότι εγκαταλείπουν το κόμμα και στηρίζουν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την κυβερνητική πλειοψηφία ενόψει δημοτικών εκλογών.

“Θέλουμε την επιτυχία του προέδρου και της κυβέρνησης, καθώς τίποτα δεν θα προκύψει από την αποτυχία τους”, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι υπογράφοντες στην επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα Journal du dimanche.
Η επιστολή αυτή έρχεται μετά τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά των Ρεπουμπλικανών στις ευρωεκλογές αλλά και την παραίτηση του ηγέτη του κόμματος Λοράν Βοκιέ, μία εβδομάδα αργότερα.

Στο μεταξύ έχουν μεσολαβήσει και άλλες ηχηρές παραιτήσεις στελεχών, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να δηλώνουν ανοιχτά ότι υπακούοντας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και άλλων μελών της Δημοκρατίας Μπροστά, συντάσσονται με τον Εμανουέλ Μακρόν και την κυβέρνησή του.

Η εκλογή της νέας ηγεσίας των Ρεπουμπλικανών, μετά την παραίτηση Βοκιέ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στις 19 και 20 του ίδιου μήνα αν υπάρξει δεύτερος γύρος.

Να θυμίσουμε ότι το κόμμα είναι ουσιαστικά η συνέχεια του ιστορικού συντηρητικού κόμματος της Γαλλίας UMP που άλλαξε όνομα μετά από τη νίκη του Νικολά Σαρκοζί στις εσωκομματικές εκλογές του 2014.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα