Search

Μπακαλιάρος παστός σούπα αλευρολέμονο

432

Γι’ αυτό το υπέροχο φαγητό θα χρειαστούμε μπακαλιάρο παστό κομμένο, περίπου ένα κιλό, λίγες πατάτες, δυο τρία καρότα, δυο τρία ξερά κρεμμύδια, λάδι, πιπέρι, δυο λεμόνια και δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Ξαρμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο, τόσο που να μη χρειαστεί να βάλουμε μετά στο φαγητό αλάτι.

Κόβουμε τρία κρεμμύδια φέτες χοντρές και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι, από πάνω κόβουμε χοντροκομμένες μερικές πατάτες, εγώ βάζω και δυο τρία καρότα, ρίχνουμε λίγο πιπεράκι, λίγο νερό κι αφήνουμε να μισοβράσουν.

Όταν δούμε να είναι εκεί που τα θέλουμε, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου, πάλι λίγο πιπεράκι, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι κι αφήνουμε να βράσουν μαζί, δεν θέλει πολύ ο μπακαλιάρος.

Μόλις είναι έτοιμα κόβουμε δυο λεμόνια, τα στύβουμε και τα βάζουμε στο μούλτι, ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι, ζουμί από το φαγητό και τα χτυπάμε να γίνουν χυλός.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, το ρίχνουμε μέσα, ανακατεύουμε κουνώντας γύρω γύρω και έτοιμο!!!

Απόλαυση…

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *