back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προσκλητήριο Καραμανλή για συστράτευση: Ισχυρή κυβερνηση με ορίζοντα τετραετίας

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να υπάρξει ” ισχυρή κυβερνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα τετραετίας”, επισήμανε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας απόψε στο Βελίδειο, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της ΝΔ στα Α’ και στην Β’ Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη παρέμβασή του από το βήμα κομματικής εκδήλωσης μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε στο προσκλητήριο που απηύθυνε “να σταθούμε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτή την αποφασιστική μάχη” και στην επισήμανση ότι η χώρα “χρειάζεται μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση”, αλλά αναφέρθηκε και σε σειρά θεμάτων όπως το καλοκαίρι του 2015, στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό “το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015 ήταν η ΝΔ που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη”. “Μετά το πρώτο περιπετειώδες εξάμηνο και με την κυβερνητική πλειοψηφία σε αποσύνθεση, ήταν η ΝΔ που κράτησε την χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά γιατί αυτό ήταν το εθνικά ορθό και το εθνικά επιβεβλημένο”, τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια, με τις ατέλειες και αδυναμιες της, παραμένει ο καλύτερος, ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια της Ελλάδας. Τόνισε εξάλλου οτι κάποιοι “έπαιξαν με τυχοδιωκτικές απόψεις, άλλοι έκαναν καριέερα με τον αντιευρωπαϊσμό, ενώ στη ΝΔ σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών υποστηριξε: “Η ΝΔ ορθώς την επέκρινε, ορθώς την καταψήφισε. Λυπάμαι μόνο γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι και το πετύχαμε με κόστος και παραταξιακό και προσωπικό. Έπρεπε ως χώρα να απιτήσουμε και να πετύχουμε πολλά περισσότερα”.

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι η χώρα μας πιστεύει στο Διεθνές Δίκαιο, στον διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά πρόσθεσε: “Απειλές. εκβιασμούς, απόπειρες εκβιασμού δεν μας πτοούν, δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα τους”. “Συστάσεις, προτροπές, πιέσεις απ’ όπου και αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς μία φανέλα φοράμε και είναι η φανέλα της Ελλάδας”, πρόσθεσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα