back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα προς τους επιχειρηματίες, ιδίως του τουρισμού, στέλνει με δήλωσή του στην Real News ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τους καλεί να ανταποκριθούν στα μέτρα τόνωσης που αποφάσισε η κυβέρνηση και να στηρίξουν με τη σειρά τους την οικονομία.

Από αύριο επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης τα οποία διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Εκείνα που διαθέτουν μόνο εσωτερικούς, αναμένεται να λειτουργήσουν το πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Ηλεκτρονικά θα μπορούν οι επαγγελματίες της εστίασης που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων να υποβάλλουν αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά, είτε για μείωση τελών ή ακόμα για χρήση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Ελεύθερες από αύριο οι μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα. Για ικανοποιητικό αριθμό κρατήσεων μιλούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σχετικά με τα δημοτικά σχολεία, αναμένεται να μεταφέρει το απόγευμα στον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις, για το πότε και το πώς θα λειτουργήσουν δημοτικά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Με αφορμή τις αιτιάσεις της Άγκυρας, σχετικά με τη συνοριακή γραμμή στον Έβρο, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι αυτή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και του Πρωτοκόλλου του 1926, είναι αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Ειδικότερα, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, αμφισβητεί τον καθορισμό της συνοριακής γραμμής μέσα στον ποταμό Έβρο, υποστηρίζοντας ότι η κοίτη του ποταμού έχει αλλάξει από το 1926 που ορίστηκαν τα σύνορα και για το λόγο αυτό έχει ζητήσει με νότα από την Ελλάδα να μην προβεί σε κανένα έργο αν δεν υπάρξει νέος καθορισμός οριογραμμής.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νότια της Άρβης στην Κρήτη.

Διεθνή

Στη Γερμανία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξήθηκε κατά 431 άτομα το τελευταίο 24ωρο. Τριάντα ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τους 8.247.

Αρχίζει σήμερα στο Ισραήλ, η δίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας που θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες για διαφθορά στη διάρκεια της θητείας του. Μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι δέχθηκε δώρα από πλουσίους με αντάλλαγμα οικονομικές ή προσωπικές χάρες, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι επιχείρησε να εξασφαλίσει -επί πληρωμή- ευνοϊκή κάλυψη από τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ και ότι έκανε κυβερνητικές χάρες, που μπορεί να απέφεραν εκατομμύρια δολάρια στον επικεφαλής ισραηλινής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ως αντάλλαγμα για την ευνοϊκή κάλυψή του από ένα από τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα