back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας»

Διαβάστε επίσης

«Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για την υπερπροσπάθεια, όπως είπε, των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι από τις 15 Ιουλίου μέχρι σήμερα εκδηλώθηκαν 1302 μεσαίες και μεγάλες φωτιές, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα μόλις 735, γεγονός που δείχνει πόσο δύσκολο είναι το φετινό καλοκαίρι.

«Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, οι δήμοι, οι Περιφέρειες, ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε, μάς προστάτευσαν, έκαναν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας ευχαριστίες ιδιαίτερα στη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πρόσωπο του αεικίνητου, όπως είπε, γενικού γραμματέα, Νίκου Χαρδαλιά.

Από 1 Ιανουαρίου ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112

Όσον αφορά τον αριθμό 112 είπε ότι το Σάββατο πρώτη μέρα λειτουργίας του διακινήθηκαν εκατομμύρια μηνύματα. «Έτσι έπρεπε κι έτσι έγινε. Όταν ο κίνδυνος είναι στο κόκκινο, κανένας πολίτης δεν μπορεί να μένει χωρίς πληροφόρηση», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και τόνισε ότι από 1 Ιανουαρίου του 2020 η κανονική και πλήρης λειτουργία του αριθμού.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα