back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με αφορμή την συμπλήρωση 6 ετών από την δολοφονία του.

Η πορεία ξεκίνησε από την λεωφόρο Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη), μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα και έφτασε μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας, μπροστά από το δημοτικό θέατρο του Πειραιά, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ομάδες αγνώστων πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών. Παράλληλα σημειώθηκαν μικροφθορές σε λίγα καταστήματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν) εργατικά σωματεία και φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα και στη Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Φοιτητικοί σύλλογοι, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία, κινήσεις, όπως επίσης ομάδες του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας απ’ όπου συγκρότησαν πορεία, η οποία κινήθηκε σε δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, όσοι ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο κινήθηκαν μέσω της Εγνατίας προς τα δυτικά, κατέβηκαν στην Τσιμισκή και έφτασαν στην Πολυτεχνείου. Στο σημείο αυτό συνάντησαν φραγμό με αστυνομικές κλούβες, που έκλειναν την πρόσβαση προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ένας δεύτερος αστυνομικός φραγμός στήθηκε στη συμβολή των οδών Σαλαμίνας και Κουντουριώτη, μέσω των οποίων οι διαδηλωτές συνέχισαν το δρομολόγιο προς την Ελ. Βενιζέλου για να επιστρέψουν στην Εγνατία.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι αντιεξουσιαστές κι αναρχικοί και σε μικρή απόσταση ακολουθούσαν τα υπόλοιπα μπλοκ όπου προπορεύονταν οι φοιτητές. Οι πρώτες ομάδες ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, όπου κινούμενοι προς την πλατεία Αρχαίας Αγοράς διαλύθηκαν, ενώ οι άλλοι διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο της εκκίνησης και διαλύθηκαν εκεί.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε σημεία απ’ όπου πέρασαν οι διαδηλωτές, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν, καθώς όλα κύλησαν ειρηνικά. Ανάλογα με την κίνηση της πορείας, η Τροχαία έκλεινε δρόμους και η κίνηση των οχημάτων διεξάγονταν από παρακαμπτήριους δρόμους

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα