Γίνεται γρήγορα, εύκολα, είναι πολύ οικονομικό και πεντανόστιμο.
Θα χρειαστούμε μισό κιλό ντομάτες, πάρα πολύ ώριμες, όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά, 350 γραμμάρια χυλοπίτες, λίγο λάδι, ένα κύβο λαχανικών, νερό να υπολογίσετε τόσο ώστε να απορροφηθεί από τις χυλοπίτες, δεν τις σουρώνουμε, περίπου πέντε έξι ποτήρια δηλαδή, μισό κουταλάκι ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Περνάμε τις ντομάτες στο μούλτι, βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το νερό, τον κύβο, τα βράζουμε λίγη ώρα, δέκα λεπτά με ένα τέταρτο, αμέσως μετά ρίχνουμε τις χυλοπίτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά όπως όταν κάνουμε πιλάφι, σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες και να απορροφήσουν το νερό, αν δείτε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι στεγνό.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ή τρίμματα φέτας.
Με μια ωραία σαλάτα λάχανο καρότο, είναι ένα υπέροχο ελαφρύ, γρήγορο και οικονομικό γεύμα.