back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 1-1: Δίκαιη μοιρασιά σε ένα κακό ντέρμπι

Διαβάστε επίσης

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στην Premier League με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ να μένουν στο 2-2 και μακριά από την κορυφή.

Για περίπου μισή ώρα όλοι αναρωτιόμασταν αν αυτές οι ομάδες που βλέπαμε είναι δύο από τις πιο δυνατές της κατηγορίας ή παρακολουθούσαμε ένα ντέρμπι μικρομεσαίων συλλόγων της Premier League. Nευρικές, άτολμες, προσπαθούσαν να επιβληθούν, σε ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις. Αυτή που έδειξε πρώτη σημάδι ποδοσφαιρικής…ζωής ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προηγήθηκε, αλλά δεν έπειθε.

Η απάντηση λοιπόν δεν άργησε να έρθει από την Άρσεναλ και ξαφνικά είχαμε ντέρμπι, έστω για μερικά λεπτά. Το 1-1 όμως δεν άλλαξε ως το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες, συμβιβάστηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας που τις αφήνει μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» ήταν κακό, χωρίς συγκινήσεις και κυρίως χωρίς φάσεις, για ένα «θέατρο των ονείρων» όπως μάθαμε την έδρα της Γιουνάιτετ, να έχει μεταμορφωθεί τον τελευταίο καιρό σε…συνοικιακό κινηματογράφο. Στο 29ο λεπτό, μία έξοχη ατομική ενέργεια του Περέιρα δυσκόλεψε τον Λένο, αλλά δεν βρήκε στόχο. Επόμενη φάση στο 43′ όταν ο Σωκράτης με υπερπροσπάθεια σταμάτησε τον Ράσφορντ.

Όμως στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνο, είχαμε το πρώτο γκολ. Ο Ντε Χέα κράτησε το 0-0 σε κλασική ευκαιρία του Σάκα και στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι με δράστη τον ΜακΤόμινεϊ που σημάδεψε το «παραθυράκι» του Λένο άνοιξαν το σκορ.

Στην επανάληψη η Άρσεναλ αντέδρασε. Στο 52′ ήταν η σειρά του Ντε Χέα να πει παρών σε σουτ του Τορέιρα, όμως λίγο αργότερα, στο 58ο λεπτό, ο Τουανζέμπε πούλησε την μπάλα, ο Ομπαμεγιάνγκ το εκμεταλλεύτηκε και πλάσαρε κάνοντας το 1-1.

Δείτε τα γκολ και φάσεις του ντέρμπι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τουανσέμπε, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Περέιρα (74′ Γκρίνγουντ), Λίνγκαρντ (74′ Φρεντ), Τζέιμς, Ράσφορντ

Άρσεναλ: Λένο, Τσέιμπερς, Παπασταθόπουλος, Νταβίντ Λουίζ, Κολάσινατς, Τορέιρα (55′ Θεμπάγιος), Τζάκα, Γκεντουζί, Πεπέ (74′ Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ, Σακά (80′ Γουίλοκ)

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα