18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Κινηματογραφική εβδομάδα από 3/10

Διαβάστε επίσης

Ο Οκτώβριος μας υποδέχεται με τον Γιόακιν Φίνιξ να δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία ως Tζόκερ στην ταινία του Τοντ Φίλιπς και ο Κώστας Γαβράς κάνει ταινία το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι ηττημένοι».

 

ΤΖΟΚΕΡ (JOKER)

Περιπέτεια 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 122′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Πρωταγωνιστούν: Γιόακιν Φίνιξ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτς

Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας. Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ (ADULTS IN THE ROOM)

Πολιτικό Θρίλερ 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 124′
Παραγωγή: Γαλλο-ελληνική, Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Βαλέρια Γκολίνο

Πίσω από κλειστές πόρτες, μια ανθρώπινη τραγωδία εξελίσσεται. Ένα παγκόσμιο θέμα, μια ιστορία ανθρώπων παγιδευμένων σε ένα απρόσωπο δίκτυο εξουσίας. Οι σκληροπυρηνικές συναντήσεις του Eurogroup επιβάλλουν στην Ελλάδα μια δικτατορία λιτότητας δίχως να νοιαστούν για την επιβίωση των Ελλήνων. Μια κλειστοφοβική παγίδα δίχως διαφυγή ασκεί πίεση στους πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων ώστε να προκαλέσει διχόνοια μεταξύ τους. Μια τραγωδία σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγημένοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να κάνουν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ (LEMONADE)

Δραματική 2018, Έγχρωμη, Διάρκεια 88′
Παραγωγή: Ρουμάνικη, Σκηνοθεσία: Ιοάνα Ουρικάρου
Πρωταγωνιστούν: Μαλίνα Μανοβίτσι, Μίλαν Χούρντουτς, Ντίλαν Σμιθ

Η Μάρα, μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από τη Ρουμανία, εργάζεται στις ΗΠΑ σαν αποκλειστική νοσοκόμα με προσωρινή βίζα. Θέλοντας να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο της, παντρεύεται τον ασθενή της, Ντάνιελ, λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της. Οι διαδικασίες για την απόκτηση της πράσινης κάρτας ξεκινούν δίνοντας συνεντεύξεις στον αρμόδιο υπάλληλο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, τον Mότζι. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται και προκύπτουν συνεχώς εμπόδια.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΤΟ ΑΥΓΟ (Öndög)

Δραματική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 100′
Παραγωγή: Μογγολοκινέζικη, Σκηνοθεσία: Κουάν Γουάνγκ
Πρωταγωνιστούν: Αοριγκελέτου, Γκανγκτεμουέρ Αρίλντ, Νοροβσαμπού

Ένας 18χρονος αστυνομικός φυλάει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος με θύμα μια γυμνή, νεαρή γυναίκα. Μια 35χρονη ντόπια έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Σε αυτή τη σκοτεινή και απομονωμένη νύχτα στις στέπες της Μογγολίας, οι δυο τους κάνουν σεξ και η γυναίκα μένει έγκυος. Μια πράξη που έχει το δικό της απώτερο κίνητρο. Την τέλεια αγάπη, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν την κρατάς μακριά από έναν άντρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

Η ΣΙΩΠΗ (ΤYSTNADEN/THE SILENCE)

Δραματική 1963, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια 95′
Παραγωγή: Σουηδική, Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Πρωταγωνιστούν: Ίνγκριντ Τούλιν, Γκούνελ Λίντμπλομ

Δύο αδελφές, η Έστερ και η Άννα, επιστρέφοντας έπειτα από ταξίδι στο πατρικό τους σπίτι, κάνουν μια προσωρινή στάση σ’ ένα άγνωστο ξενοδοχείο, σε μια απροσδιόριστη χώρα. Κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο θα αποκαλυφθεί το σιωπηρό τους αμφίδρομο μίσος, καθώς οι απόκρυφες επιθυμίες τους θα έρθουν στην επιφάνεια.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

https://youtu.be/vRLcldRZBfY

Τζωρτζίνα Μαργαρίτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα