back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Προκαταρκτική για Νovartis- Παπαγγελόπουλο ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο

Διαβάστε επίσης

Υψηλοί τόνοι αναμένεται να επικρατήσουν απόψε στη Βουλή, κατά την συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Στη συνεδρίαση που θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα ,αναμένεται να μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του πρωθυπουργού που βρίσκεται στο Κάιρο, με το ενδιαφέρον πάντως, να επικεντρώνεται στην ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος με σημερινή του δήλωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών», χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία την πολιτική του δίωξη» και προαναγγέλλει αποκαλύψεις « για τους πραγματικούς σκευωρούς στον χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας».

Να σημειωθεί ότι στην πρότασή τους, οι βουλευτές της ΝΔ , εγκαλούν τον κ. Παπαγγελόπουλο για ενδεχόμενη τέλεση τεσσάρων αδικημάτων, που είναι:

-Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών.
-Πρόκληση και προσφορά σε τέλεση εγκλήματος.
-Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.
-Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Υπέρ της σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής αναμένεται να ψηφίσουν κατά τη μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί γύρω στα μεσάνυχτα , οι βουλευτές της ΝΔ , του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Αρνητική ψήφο θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να αποχωρήσει, ενώ στο «παρών» προσανατολίζεται το ΜΕΡΑ 25.

Στην σημερινή συνεδρίαση , σύμφωνα με πληροφορίες,  τα υπουργικά έδρανα θα παραμείνουν κενά καθώς υπουργοί και υφυπουργοί θα καθίσουν στις βουλευτικές τους θέσεις, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν ότι η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στις αποφάσεις της Βουλής.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα