back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρωταγωνίστρια σε κόμικ του Αστερίξ η Αδρεναλίνη

Διαβάστε επίσης

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ημέρα που γεννήθηκε ο Αστερίξ και ήταν φυσικό να κυκλοφορήσει ένα νέο τεύχος με νέους ήρωες και ολόφρεσκη ιστορία.

Ο Αστερίξ επιστρέφει λοιπόν με μία προσθήκη, όχι και τόσο συνηθισμένη, αφού πρόκειται για γυναικείο χαρακτήρα, την Αδρεναλίνη. Η νέα ηρωίδα του Αστερίξ είναι η κόρη του βασιλιά Βερσινζετορίξ.

Με τα μακριά κόκκινα μαλλιά της, τα χρυσά ακουστικά στα αυτιά και την εφηβική της εμφάνιση, η Αδρεναλίνη θα κρατήσει σε εγρήγορση τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, που θα την κυνηγούν απλώς για να είναι σίγουροι ότι θα είναι ασφαλής, καθώς θα κάνει την εφηβική της επανάσταση.

Οι τελευταίες τρεις εκδόσεις του Αστερίξ, γραμμένες από τον Jean-Yves Ferri και σχεδιασμένες από τον Didier Conrad, είναι στο στιλ της αρχικής μορφής του κόμικ.

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ στο νέο κόμικ αναλαμβάνουν να προστατέψουν την Αδρεναλίνη, που καταδιώκεται από τους Ρωμαίους.

Ο συγγραφέας του κόμικ, από την άλλη σχολίασε ότι, «σε όρους λεξολογίου ήταν αρκετά διασκεδαστικό ότι έπρεπε να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα που μιλά την εφηβική γλώσσα. Δεν έχουμε και πολλά στοιχεία γι’αυτό, οπότε σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένες εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι έφηβοι».

Η 38η περιπέτεια του Αστερίξ κυκλοφορεί σήμερα σε 5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το πρώτο κόμικ με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ κυκλοφόρησε το 1959 και έχει πουλήσει πάνω από 370 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε πάνω από 100 γλώσσες κι έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές ταινίες και σειρές καρτούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα