back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία

Διαβάστε επίσης

Επίκαιρη ερώτηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απελευθέρωση περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύθηκαν στο πλαίσιο της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση, καθιερώνοντας σαν μέγιστο χρονικό διάστημα δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων 9 + 9 μήνες, με την παρέλευσή τους τα αποδεσμεύει πλήρως και ανεξαρτήτως αν έχει χωρέσει ποινική δίκη, είτε οριστική είτε τελεσίδικη. Έτσι, αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,3 δισ., σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπόπτων ή κατηγορουμένων για πολύ σοβαρές κακουργηματικές πράξεις.

Οι ερωτώντες βουλευτές διαπιστώνουν πως για τη συγκεκριμένη νομολογία που πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε στη Βουλή από την Κυβέρνηση, δεν υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς, ενώ επικαλούνται άρθρο των «FINANCIAL TIMES» που στιγματίζει τη χώρα μας για την παραπάνω απόφαση και επισημαίνει τον κίνδυνο να κατρακυλήσει η Ελλάδα στη βαθμίδα των Κρατών για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα