back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Ν. Δένδιας

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω της αμείωτης έντασης με την Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερήσια διάταξη αναμένεται να βρεθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και ειδικότερα, η υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και η αποστολή του εκ μέρους της Άγκυρας στον ΟΗΕ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, θα συζητηθούν ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στο Ιράν και τη Βολιβία καθώς και οι ευρωαφρικανικές σχέσεις, ενώ το ΣΕΥ αναμένεται να υιοθετήσει Συμπεράσματα για την Αρκτική, το Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ και το ρόλο των πολιτικών της αποστολών στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας με προσκεκλημένους τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας. Στη διάρκεια της συνάντησης και με τη συμμετοχή 20 υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των δύο αυτών χωρών και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων ευρύτερα.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα