back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας άλλοι δύο ασθενείς με γρίπη

Διαβάστε επίσης

Αν και η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, ένα στα δέκα κλινικά δείγματα που αναλύονται στα εργαστήρια αναφοράς της γρίπης είναι θετικό στον ιό της γρίπης. Ήδη, άλλοι δύο άνθρωποι εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω επιπλοκών από τη γρίπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων σε 6.

Το 10% των κλινικών δειγμάτων που ελέγχονται στα εργαστήρια αναφοράς για γρίπη είναι θετικό στον ιό, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7% ..

Από το σύνολο των 6 ασθενών, δύο είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αν και όλοι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμό.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιο αποτελεσματικό όπλο για την πρόληψη της γρίπης είναι ο εμβολιασμός και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, όπως άτομα 60 ετών και άνω, έγκυες, καθώς και παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα.

Σημαντική είναι η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας και χρήσης αντι – ιικών έπειτα από ιατρική εκτίμηση σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και σε όσους εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα γρίπης ή και επιπλοκές.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα