back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Κόκκινο» στις Λέσχες Καπνιστών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Διαβάστε επίσης

Άμεση παρέμβαση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σχετικά με φήμες, δημοσιεύματα και καταγγελίες πολιτών ότι προωθείται η ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων, στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισμα.

Σημειώνεται ότι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, συζητείται έντονα η δημιουργία της «λέσχης καπνιστών», από καταστηματάρχες έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι καπνιστές.

Σε ανακοίνωση της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ξεκαθαρίζει ότι αυτό είναι παράνομο και θα υπάρξουν έλεγχοι.

Ειδικότερα, ο διοικητής της Αρχής Άγγελος Μπίνης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

“Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες, επισημαίνει ότι η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, οιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους”.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα