back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα

Διαβάστε επίσης

Mέλη 25 πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, προέβησαν στον συμβολικό αποκλεισμό κτηρίων Υπουργείων και Οργανισμών στην Αθήνα σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων από σήμερα προβαίνουν σε 48ωρη απεργία ζητώντας ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας αναφορικά με το θέμα των πληρωμών τους.

Πρόκειται για το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, το Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στην οδό Αχαρνών και το κτίριο του Υφυπουργείου Οικονομικών στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι διαδηλωτές, επισημαίνουν ότι 9500 συμβασιούχοι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, προσπαθούν εδώ και 6 μήνες να συναντηθούν με τους αρμόδιους Υπουργούς δίχως καμία ανταπόκριση.

“Σε μια εποχή που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, είναι κοινωνικά ανάλγητο και επικίνδυνο να μην βρίσκουν χρόνο οι Υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών να ακούσουν την αγωνία των εργαζομένων που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον απολύμανσης αυτών των ευαίσθητων χωρών”, επισημαίνουν και προσθέτουν ότι:

Οι εγκύκλιοι τους, με τις οδηγίες προς τα σχολεία για ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι ανεφάρμοστες, αφού δεν διατίθενται στο προσωπικό καθαριότητας τα απαιτούμενα μέσα και υλικά;

Περίπου 9500 εργαζόμενοι στην καθαριότητα παραμένουν απλήρωτοι για το μήνα Ιανουάριο και δεν έχουν ούτε χρήματα για εισιτήριο να προσέλθουμε στην εργασία.

Βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας εδώ και 19 χρόνια, χωρίς να δικαιούνται καν άδεια μητρότητας και ασθενείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα