Εκδικάστηκε η υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ- Ξάνθης

0
203

Η υπόθεση για την πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης εκδικάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα από περίπου 4,5 ώρες συνεδρίασης η πρωτοδίκης, Μαρία Τσαγκιά, έδωσε προθεσμία ως την Παρασκευή προκειμένου τα νομικά επιτελεία να καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ήταν ξεκάθαρες και ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση υποστηρίζοντας: «Μπείτε στην ουσία της υπόθεσης, αλλιώς δώστε αναβολή», μιας και οι δυο ΠΑΕ έχουν ζητήσει προσωρινή διαταγή από το διοικητικό εφετείο και το ΣτΕ.

Οι Θεσσαλονικείς και οι ακρίτες, στην ανάπτυξη των επιχειρημάτων τους, προσπαθούσαν να αποδομήσουν τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ, τονίζοντας πως δεν προκύπτει καμία περίπτωση πολυιδιοκτησίας και ότι δεν υπάρχει ποινική ευθύνη.

Οι δύο πλευρές ζήτησαν από την αθλητική δικαστή να εξετάσει την υπόθεση στην ουσία και να μην σταθεί απλά στο πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Παράλληλα, τόνισαν πως δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η πρόσθετη παρέμβαση ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ.

Από την δική του πλευρά, ο Ολυμπιακός ανέλυσε όλη τη σύνδεση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, το ρόλο του κ. Καλπαζίδη και των εταιρειών RFA, Vialand και όχι μόνο, θεωρώντας ότι τα όσα προκύπτουν από τα στοιχεία, φανερώνουν ότι υπάρχει σχέση εξάρτησης και ως εκ τούτου πρέπει να επιβληθούν ποινές στις δυο ομάδες, που βάσει ΚΑΠ είναι ποινή υποβιβασμού.

Το ίδιο ανέφερε και ο κ. Κούγιας, ο οποίος τόνισε στην πρωτοδίκη πως δεν είναι αρμοδιότητα του πειθαρχικού της οργάνου να μπει στην ουσία της υπόθεσης, πως το πόρισμα της ΕΕΑ είναι εκτελεστέο και έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και ότι εκείνη πρέπει απλά να επιβάλει τις ποινές.

Ανδρέας Χανιάς

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here