back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου –  Πού θα βρέξει

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια και το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνεόυν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 που τη νύχτα θα γίνουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνεόυν μεταβλητοί 3 με 4, από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 και πό το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας όπου πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες όπου πιθανώς πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου όπου πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Από το βράδυ και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι 5 με 6 και από το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και  την Ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία όπου είναι πιθανό, να χιονίσει πρόσκαιρα στα ορεινά. Βελτίωση από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 5, το μεσημέρι 6 με 7 και τη νύχτα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5, από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση, στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν βροχές.  Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Καθαρά Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, οι οποίες από  το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά στα πελάγη 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Τρίτη

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα  πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα