back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ομάδες άμεσης επέμβασης από τον Δήμο Λαμιέων και τον Ερυθρό Σταυρό

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Λαμιέων και ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός δημιούργησαν μια «ασπίδα προστασίας», για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον ιό του κορονοϊού. Εδώ και μια εβδομάδα προχώρησαν στην από κοινού εφαρμογή ενός σχεδίου, με την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας κατ´ οίκον, σε άτομα ηλικιωμένα, άτομα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους ή άτομα με χρόνια νοσήματα, γενικότερα σε άτομα που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Βασικός στόχος και σκοπός είναι να παραμένουν μέσα στο σπίτι όλα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Κινητές μονάδες όλο το 24ωρο

Ο δήμος Λαμιέων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συγκρότησαν ομάδες άμεσης επέμβασης με τέσσερις κινητές μονάδες, που αποτελούνται από δυο άτομα, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να καλύψουν όλες τις ανάγκες και βρίσκονται δίπλα από κάθε δυσκολία των συμπολιτών μας για 24ωρες!

Ο πρώτος απολογισμός – Τι λέει ο δήμαρχος της πόλης

«Ήδη στο ημερήσιο πρόγραμμα δράσεων καταγράφονται 50 περιπτώσεις μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν συνταγογραφήσεις και διανομή φαρμάκων, διάθεση γευμάτων σε ηλικιωμένους ή μοναχικά άτομα, αλλά και απλές ενέργειες όπως για παράδειγμα η μέτρηση της πίεσης σε κάποιον που δεν αισθάνεται καλά. Οι παροχές μας για τους μη ασφαλισμένους είναι δωρεάν και καλύπτονται από το κοινωνικό φαρμακείο ή αντίστοιχα από το παντοπωλείο μας, σε ο,τι αφορά τα τρόφιμα. Για τους ασφαλισμένους φροντίζουμε για την συνταγογράφηση τους και για την διανομή των φαρμάκων τους στην οικία τους.

Καλύπτουμε όλο τον δήμο Λαμίας και 45 Κοινότητες σε μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων», δήλωσε στον 9.84 ο δήμαρχος Λαμίας,  Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος μας αποκάλυψε κιόλας ότι πολλά για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες έμαθε από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, στο πλευρό του τότε Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και νυν δημάρχου Αθηναίων».

Να σημειωθεί, ότι σε αυτό το σχεδιασμό μετέχουν και στελέχη του Δήμου και στελέχη από τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τον οποίο, στην πρώτη πρόσκληση, υπήρξε αθρόα προσφορά.

Που μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν την συμμετοχή στο πρόγραμμα

Οι δημότες και κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων μπορούν να απευθύνονται στο μοναδικό αριθμό κλήσης που λειτουργεί στο Δήμο της Λαμίας 223120240 και να αναφέρουν τις ανάγκες που υπάρχουν, είτε να πληροφορούν για πιθανές τέτοιες περιπτώσεις που βρίσκονται δίπλα τους ή έχουν πέσει στην αντίληψη τους.

Να προσθέσουμε επίσης ότι καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου, για να παρεμβαίνουν στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο.

Παράλληλα, μέσα από τις κινητές μονάδες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα πολίτες που επιθυμούν τα φάρμακά τους ή υποβοήθηση στη διαχείριση ασθενών ή ακόμα για ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα