back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιράν-Πορτογαλία: Ο χαμένος…αποχαιρετάει το Μουντιάλ

Διαβάστε επίσης

Ιράν και Πορτογαλία θα δώσουν τη μάχη της πρόκρισης στο μεταξύ τους παιχνίδι. Το Ιράν θέλει μόνο νίκη, για να περάσει στους «16» του Μουντιάλ, η Πορτογαλία…βολεύεται και με ισοπαλία.

Οι δύο ομάδες κατεβαίνουν στο τρίτο τους παιχνίδι, ελπίζοντας να μην είναι και το τελευταίο στη διοργάνωση. Η διαφορά όμως είναι ότι η ισοπαλία θα είναι αρκετή για τους έμπειρους στα δύσκολα Πορτογάλους, ενώ οι Ιρανοί πρέπει να κερδίσουν για να πάρουν το εισιτήριο για την φάση των νοκ-άουτ.

Το Ιράν έδειξε στα δύο πρώτα ματς ότι είναι ένα πειθαρχημένο σύνολο και δυνατό στην άμυνα. Η ικανότητά τους αυτή φάνηκε στο παιχνίδι με το Μαρόκο, όπου κράτησε το μηδέν, ενώ από ένα λάθος έχασε από την Ισπανία.

Το Ιράν μπορεί να μην κέρδισε τις εντυπώσεις στον επιθετικό τομέα, στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά τώρα πρέπει να σκοράρει, εάν θέλει να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης. Το φαβορί, στα χαρτιά, μπορεί να είναι η Πορτογαλία, αλλά πόσα φαβορί στη Ρωσία βρέθηκαν στα σχοινιά; Το Ιράν γνωρίζει πως μπροστά του έχει την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του και σίγουρα θα δώσει μεγάλη μάχη για να τα καταφέρει.

Φαβορί η Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μάλιστα με τα τέσσερα δικά του γκολ, οδηγεί την ομάδα του προς τους “16”.  Για να βρεθεί όμως εκεί θα πρέπει απόψε οι συμπαίκτες του να φανούν περισσότερο στο χορτάρι και να βοηθήσουν τον CR7, γιατί το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο.

Η Πορτογαλία θα πρέπει να κάνει μία πιο πειστική εμφάνιση απέναντι στο Ιράν για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει την δυναμικότητα των Ασιατών και ο πρώτος στόχος είναι ο έλεγχος του κέντρου και στη συνέχεια η απόδοση στην είθεση.

Προβλήματα υπάρχουν και στις δύο ομάδες. Για την Πορτογαλία, Ζοάο Μουτίνιο και Γκερέιρο μπορεί να προφυλαχθούν, ενώ για το Ιράν ο τραυματισμός του Χατζισαφί μπορεί να φέρει στην 11αδα τον Μονταζέρι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα