back to top
18.8 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Δ. Τζανακόπουλος: «Το θέμα των 180 θα συζητηθεί την κατάλληλη στιγμή»

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από βουλευτές άλλων κομμάτων όταν έρθει στη βουλή εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Για το αίτημα του Πάνου Καμμένου για επικύρωσή της από 180 βουλευτές τόνισε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι από τις διαφοροποιήσεις Καμμένου δεν προκύπτει εκβιασμός για πτώση της κυβέρνησης. Παρέπεμψε δε στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Άμυνας στην οποία αναφέρει ότι θα πάει μέχρι τέλους με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι συμπαγής και αρραγής», τόνισε.

Όσον αφορά τα σενάρια αλλαγής κυβερνητικού εταίρου με αφορμή το μακεδονικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα αποσυνέδεσε από τη βούληση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει περισσότερες ψήφους κατά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στη βουλή. Όπως είπε «υπάρχουν φιλελεύθεροι κεντροδεξιοί, κεντροαριστεροί βουλευτές που -παρά τις επίσημες διακηρύξεις των κομμάτων τους- θα υπερψηφίσουν αυτή τη συμφωνία».

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη στάση της απέναντι στον Πιερ Μοσκοβισί και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων που μιλούν θετικά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσοι αναφέρονται στα πραγματικά δεδομένα είναι ψεύτες. Είναι ψεύτες όσοι λένε ότι η Ελλάδα τελείωσε τη δημοσιονομική εφαρμογή, είναι ψεύτες όσοι λένε ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και όσοι λένε ότι η Ελλάδα πήρε μια ουσιαστική λύση για το χρέος που το καθιστά βιώσιμο», είπε χαρακτηριστικά

Πρόσθεσε: «Αφού ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τις θεσμικές φωνές της Ευρώπης, ψεύτες, λαοπλάνους και συναλλασσόμενους, να απευθυνθεί σε εκείνους με τους οποίους βρίσκεται σε ιδεολογική και πολιτική σύμπλευση: Τον κ. Όρμπαν, τον κ. Κουρτς και όσους οραματίζονται την Ευρώπη όπως εκείνος. Είναι γνωστό ότι ο μεγαλύτερος φίλος του νεοφιλελεύθερου κοινωνικού δαρβινισμού είναι ο μισανθρωπισμός της ακροδεξιάς».

Τόνισε, ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει το πολιτικό τερατούργημα της ΝΔ να γυρίσει τη χώρα στις εποχής της κοινωνικής απελπισίας.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα