back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ρεπουμπλικάνοι και Ανυπότακτοι μποϋκοτάρουν την συνεδρίαση του Κογκρέσου στις Βερσαλίες

Διαβάστε επίσης

Με πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν, τα δύο σώματα της Γαλλικής Βουλής, η Εθνοσυνέλευση και η Γερουσία, θα συνεδριάσουν σήμερα το μεσημέρι στις Βερσαλίες. Οι θέσεις των Ρεπουμπλικανών και των Ανυπότακτων ωστόσο, αναμένεται να είναι άδειες καθώς τα δύο κόμματα μποϋκοτάρουν τη συνεδρίαση.

Το κόμμα του Ζαν Λικ Μελανσόν,  έχει δηλώσει εδώ και μέρες ότι δεν θα παραστεί στην πανηγυρική αυτή “άχρηστη φιέστα” όπως την χαρακτηρίζουν. Εχθές Κυριακή, ο ίδιος ο Μελανσόν έκανε δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η Γαλλία περνάει “από την προεδρική μοναρχία στην απόλυτη προεδρική μοναρχία” και ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να διαμαρτυρηθεί για αυτό και να χτυπήσει το καμπανάκι είναι το μποϋκοτάζ αλλά και η επίθεση.

Καμπάνια των Ανυπότακτων στο Twitter

Η επίθεση αυτή θα έχει την μορφή μίας online καμπάνιας κυρίως το Twitter. Η Ανυπότακτη Γαλλία καλεί λοιπόν τους Γάλλους να βομβαρδίσουν στις 3 το μεσημέρι όπου ξεκινάει η ομιλία Μακρόν τα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #MacronMonarc, δηλαδή Μακρόν Μονάρχης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του κόμματος Φρανσουά Ραφίν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal de Dimanche συνδύασε την απουσία των Ανυπότακτων με την απουσία διαλόγου και συζήτησης στην σημερινή συνεδρίαση. “Αν υπήρχε χρόνος για διάλογο, θα πήγαινα αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφθεί στο πρόγραμμα. Ο Μακρόν μας καλεί να παρακολουθήσουμε έναν μονόλογο και μετά θα αποχωρήσει. Το 1789 ακόμα και ο Λουδοβίκος 16ος άκουγε τις γνώμες των υπολοίπων”, δήλωσε, καταγγέλλοντας συγχρόνως ότι από “πρόεδρος των πλουσίων” ο Μακρόν έχει πλέον μετατραπεί σε “βασιλιά των πλουσίων”.

Ρεπουμπλικανοί εναντίον Μακρόν

Οι Ανυπότακτοι όμως δεν είναι το μόνο κόμμα που μποϋκοτάρει την σημερινή συνεδρίαση. Στην ίδια γραμμή βρίσκονται και οι Ρεπουμπλικάνοι οι οποίοι ασκούν ιδιαίτερη κριτική στο υπερβολικό κόστος της “άχρηστης” αυτής διοργάνωσης.

Κάποιοι δουλευτές, όπως ο Ολιβιέ Μαλρέ, δήλωσαν επίσης ότι αρνούνται να παραβρεθούν στις Βερσαλίες καθώς απογοητεύτηκαν πολύ από την αντίστοιχη περσινή ομιλία του Μακρόν στην ίδια διάσκεψη. Το συντηρητικό κόμμα του Λοράν Βοκιέ σε ανακοίνωσή του, ανέφερε επίσης ότι τέτοιου τύπου πανηγυρικές συνεδριάσεις θα έπρεπε να γίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και σήμερα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα