back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Β. Μπουρνούς στον Αθήνα 9.84: Δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης

Διαβάστε επίσης

«Tις επόμενες ώρες με πιο αργό ρυθμό σιγά-σιγά ο αριθμός των θυμάτων θα ανεβαίνει. Υπάρχουν βαριά τραυματίες, κάποιοι από αυτούς θα καταλήξουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη, ενώ για τους ελέγχους στα σπίτια ανέφερε ότι έως τώρα έχει ελεγχθεί το 1/3 των σπιτιών.

Σε ότι αφορά το μέγεθος της καταστροφής στην ανατολική Αττική και τη διαχείριση εφόσον είχαν εκδηλωθεί τα πύρινα μέτωπα δήλωσε ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα έχει το ρόλο και την ευθύνη σύμφωνα με το νόμο να δώσει την εντολή εκκένωσης. Εγώ μπορεί να κάνω και λάθος αν δώσω μία τέτοια εντολή. Εντολή εκκένωσης δεν δόθηκε. Το ότι λέγανε οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν «φύγετε κινδυνεύουμε», αυτό δεν είναι εντολή εκκένωσης, εντολή εκκένωσης πρέπει να γίνει συστηματικά. Ένας οικισμός για να εκκενωθεί θέλει πάνω από μία ώρα, μα η φωτιά σε 20 λεπτά είχε κατακάψει όλη την περιοχή».

Ο κ. Μπουρνούς απηύθυνε επίσης έκκληση προς τους πολίτες να μην στέλνουν άλλα είδη ρουχισμού και τρόφιμα για τους πληγέντες της φωτιάς, καθώς λόγω της υπερπροσφοράς είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της. Εκεί που υπάρχει ανάγκη, όπως τόνισε, είναι για αίμα και για εθελοντές.

«Ευχαριστούμε απλά έχουν γεμίσει οι χώροι συγκέντρωσης. Εκείνο που σήμερα χρειαζόμαστε είναι χέρια, από εργάτες καθαριότητας μέχρι και επιστήμονες. Χρειαζόμαστε αίμα και χρήματα», σημείωσε ο κ. Μπουρνούς, υπενθυμίζοντας ότι οι καταθέσεις από όσους επιθυμούν να συνδράμουν γίνονται σε λογαριασμό της  Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ. Μπουρνούς ζήτησε παράλληλα από τους πληγέντες να προσέλθουν στους δήμους όπου ανήκουν, για να πάρουν την αποζημίωση για την οικοσκευή τους. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει δέσμευση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μετατεθούν στην περιοχή οι στρατεύσιμοι κάτοικοι των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα.

Στο μεταξύ το Προεδρείο της ΚΕΔΕ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην στέλνουν άλλα τρόφιμα και ρούχα: «Είναι συγκινητική η προσφορά των συμπολιτών μας για τους πληγέντες και τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους. Τους παρακαλούμε να διακόψουν σε αυτή τη φάση τη συγκέντρωση τροφίμων, νερού και ρουχισμού. Όπως ενημερώθηκα από το δήμαρχο κ. Μπουρνούς και τον αντιδήμαρχο κ. Κοκκόλη, η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να διαχειριστεί. Σε συνεργασία με το δήμο και στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σήμερα στη Ραφήνα θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια», είπε ο κ. Πατούλης.

Παροχή βοήθειας

Όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα, μπορουν να το κάνουν σε κάθε σταθμό αιμοδοσίας της χώρας με αποδέκτη «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ».

Όποιος μπορεί να βοηθήσει έστω και για κάποιες ώρες τις επόμενες ημέρες παρακαλείται να καλέσει στο τηλέφωνο του Δημαρχείου 2294321001.

Όποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά τους πληγέντες υπάρχει ο ακόλουθος τραπεζικός λογαριασμός:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5186092291418

ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα