back to top
19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ράις για συντάξεις: «Δεν είναι νέο μέτρο, συμφωνήθηκε το 2017» – Καθησυχαστικός ο Τσακαλώτος

Διαβάστε επίσης

«Το μείγμα των μέτρων που συμφωνήθηκαν συμβάλουν στη μετακίνηση σε πολιτικές περισσότερο φιλικές για την ανάπτυξη. Παράλληλα θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για τη μείωση της υψηλής φορολογίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση που αφορά στις περικοπές των συντάξεων, το 2019.

«Δεν είναι νέο μέτρο, συμφωνήθηκε το 2017. Η θέση μας είναι ότι η εφαρμογή του θα βελτιώσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας και θα στείλει ένα μήνυμα στους επενδυτές ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων» υποστήριξε.

Ο κ. Ράις ανέφερε ότι η αποστολή του Ταμείου η οποία επέστρεψε στην Ουάσιγκτον από την Αθήνα συμμετείχε στις συζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Ενισχυμένης Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επεσήμανε ότι η νέα αξιολόγηση του Ταμείου για την ελληνική οικονομία αναμένεται σε επόμενο στάδιο.

Καθησυχαστικός ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του σε επενδυτές στο πλαίσιο του 13ου Roadshow στο Λονδίνο.

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι οι όποιες επεκτατικές κινήσεις στον προϋπολογισμό θα κινούνται εντός του δημοσιονομικού χώρου. Υπογράμμισε πάντως, ότι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει πως οι άνθρωποι της εργασίας και η μεσαία τάξη θα έχουν μερίδιο από την ανάπτυξη της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε ότι η ακύρωση του μέτρου για τη μείωση της προσωπικής διαφοράς δεν θα επηρεάσει το ασφαλιστικό σύστημα μετά το 2030. Υποστήριξε δε, ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι σήμερα το ΔΝΤ εκτιμά ακόμη ότι το μέτρο είναι διαρθρωτικό.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα