back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γεννηματά για συνεργασίες και προσφυγικό στις Βρυξέλλες

Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις για τα μείζονα ζητήματα της φυσιογνωμίας της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας της πολιτικής συνεργασιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό αναμένεται να εμπεριέχει η παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά σε εκδήλωση του Κόμματος Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Επιχειρώντας να αποκρούσει τόσο τις…φιλικές παραινέσεις των Ευρωπαίων συντρόφων της για τη συγκρότηση μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις κλιμακούμενες σχετικές πιέσεις κυβερνητικών στελεχών, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να υπογραμμίσει πως επείγει η διαμόρφωση πολιτικών με προοδευτικό πρόσημο ως απαραίτητο αντίβαρο στην έξαρση των λαϊκίστικων και ακροδεξιών φωνών και όχι η επικάλυψη τους με δήθεν αριστερά προσωπεία. Επιπλέον, η κα Γεννηματά θα απευθύνει εκ νέου έκκληση για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την κατάσταση, που επικρατεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Ανατολικό Αιγαίο και εν προκειμένω στη Μόρια της Λέσβου, που διασύρει την χώρα διεθνώς.

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής πρόκειται, όπως και στην περίπτωση του Σταύρου Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης το Σαββατοκύριακο, να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τα ονόματα των υποψηφίων, που θα διεκδικήσουν τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Η…συνταγή γνωστή, καθώς οι ήδη εκλεγμένοι, που έχουν κριθεί πως είχαν επιτυχημένη θητεία θα εξασφαλίσουν εκ νέου τη στήριξη του Κινήματος, ενώ το…πρωτόκολλο επιβάλει να έχουν προηγηθεί οι σχετικές Περιφερειακές συσκέψεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα επόμενα ονόματα, που θα ανακοινωθούν είναι αυτά του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολου Κατσιφάρα, του Νίκου Τσιλιμήγκα, που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, που θα κατέλθει στις Περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Μακεδονία. Η ολοκλήρωση του παζλ των υποψηφίων Περιφερειαρχών τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει τον δρόμο και για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων στους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα