back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αισιοδοξία Στ. Πιτσιόρλα για το θέμα των συντάξεων

Διαβάστε επίσης

Την αισιοδοξία του για το θέμα των συντάξεων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, «πρόκειται για την πρώτη περίοδο μετά την έξοδο από το πρόγραμμα και τα βήματα μας είναι σημαντικά, προκειμένου να μην υπάρξει υποτροπή».

«Πρέπει να πείσουμε τις αγορές ότι δεν θα επιστρέψουμε σε πρακτικές του παρελθόντος», σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας, «να πείσουμε ότι θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να αποκαταστήσουμε τις αδικίες, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος και για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε και για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι έχουμε υπερβεί την κρίση. «Έχουμε πλήρη συνείδηση των προβλημάτων που υπάρχουν, όμως η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει πως η κυβέρνηση μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει. Παρά τη μεγάλη αμφισβήτηση που έχει δεχθεί η κυβέρνηση, έχουμε υπερβεί όλες τις προβλέψεις, αυτό δείχνουν και οι δείκτες της οικονομίας πχ. για την ανεργία, τις εξαγωγές, τις επενδύσεις, τις δαπάνες για R&D.», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό, ο κ. Πιτσιόρλας διαβεβαίωσε πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν τα έργα.

«Από άποψη αδειοδότησης η υλοποίηση της επένδυσης θα μπορούσε να ξεκινήσει αύριο το πρωί, όμως βάσει της αρχικής σύμβασης θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την άδεια του καζίνο για την οποία υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον», είπε και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στη γραμμή της εκκίνησης του διαγωνισμού, η αρμόδια Αρχή Παιγνίων είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις για να βγάλει την προκήρυξη. Τους πρώτους μήνες του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό και μια αρχική σύμβαση με πλήθος ατελειών και αιρέσεων για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της συναλλαγής που άφηναν να επιλυθούν μια μεγάλη σειρά προβλημάτων μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Λύσαμε τα προβλήματα σε σύντομο – για τα ελληνικά δεδομένα – διάστημα και σήμερα έχουμε ένα ομόφωνα εγκεκριμένο από το ΣτΕ Προεδρικό Διάταγμα. Από την ελληνική κυβέρνηση διαμορφώνεται ένα συνολικό πλαίσιο που εξασφαλίζει ασφάλεια δικαίου και φιλικό κλίμα για τους επενδυτές».

Υπογράμμισε επίσης πως υπάρχει συγκεκριμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα