back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μοσχάρι βραστό σούπα με λαχανικά

Διαβάστε επίσης

Διαχρονικό γιαγιαδίστικο φαγητό…

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε, ένα κιλό μοσχάρι για βραστό κομμένο σε μερίδες, μισό φλιτζάνι λάδι, δυο καρότα χοντροκομμένα, δυο τρεις πατάτες επίσης, σέλινο, ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο, μια ντομάτα κομμένη στα τέσσερα, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Βράζουμε πρώτα το κρέας αφού το πλύνουμε καλά, σε αλατισμένο νερό, το ξαφρίζουμε καλά γιατί βγάζει αφρό, όταν σταματήσει να βγάζει βάζουμε το λάδι, την ντομάτα και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο για καμιά ώρα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα λαχανικά.

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμα, όταν είναι όλα έτοιμα έχουμε τις εξής επιλογές, η τα βγάζουμε όλα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στο ζουμί ζυμαρικό, η βγάζουμε μόνο το κρέας και κάνουμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ βελουτέ, η τα αφήνουμε ως έχουν.

Όπως και να την κάνουμε, ρίχνουμε αλατοπίπερο, χυμό λεμονιού και την σερβίρουμε ζεστή στο πιάτο μας μ ένα κομμάτι κρέας μέσα κι είναι απόλαυση.

Σημείωση: Αν σας αρέσει η γεύση της, μπορείτε να βάλετε και πιπεριές πράσινες ή και κόκκινες, του πάνε πολύ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα