back to top
21.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα 4ου ορόφου στην Αγία Παρασκευή.

Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν μέσα στο διαμέρισμα υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.

Την ευχή, “το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους, συγκρούσεις και μίση, με αγάπη και κατανόηση προς τον συνάνθρωπο” εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία παρακολούθησε την Αναστάσιμη λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών.

“Η σκέψη μας πρωτίστως είναι στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και στους ένστολους, που αυτές τις Άγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς” δήλωσε από την Τήνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα σπάσουμε αυγά, θα χαλάσουμε τη σούπα σε όλο το σύστημα το οποίο βάζει σκοτάδι αντί για φως στη χώρα μας», αναφέρει σε ανάρτησή του από την Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

“Το φετινό Πάσχα ας αγωνιστούμε για να μετατραπεί σε πέρασμα από έναν κόσμο πολέμων, δοκιμασιών και ανισοτήτων σε μια κοινωνία συμπερίληψης, ειρήνης και αλληλεγγύης” τονίζει στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε άμεσα ελεύθερος από τις αρχές του Ισραήλ Έλληνας αστυνομικός, ο οποίος νωρίτερα είχε τεθεί υπό κράτηση. Το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά την υπόθεση και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, τονίζουν διπλωματικές πηγές. Να υπάρξει άμεση ενημέρωση για το πρωτοφανές περιστατικό, σύλληψης μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπογραμμίζει ότι αναμένει την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά.

“Η ομάδα που διαπραγματεύεται στο Κάιρο συμφωνία ανακωχής στην Λωρίδα της Γάζας, δεν θα αποδεχθεί σε καμία περίπτωση συμφωνία η οποία δεν θα προβλέπει απερίφραστα τον τερματισμό του πολέμου” τόνισε στέλεχος της Χαμάς. Κατά το ίδιο, υπάρχουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου φρενάρει μία συμφωνία από προσωπικούς υπολογισμούς.

Στο μεταξύ, το φοιτητικό κίνημα εναντίον των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές περιπτώσεις με αστυνομική καταστολή, έχει εξαπλωθεί σε Παρίσι, Λωζάνη, Βερολίνο, Μόντρεαλ, Ιρλανδία, Μεξικό, ως ακόμη και το Σίδνεϊ.

Στο Παρίσι φθάνει σήμερα, για μια σπάνια επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπινγκ, σε μία χρονική στιγμή που η ένταση μεταξύ της χώρας του και της ΕΕ με αφορμή το εμπόριο οξύνεται. Εκτιμάται οτι ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν θα τον πιέσει ώστε να περιοριστούν οι εμπορικές διαφορές και θα τον προτρέψει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στη Ρωσία αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες σήμερα στην Αττική, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα