back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

IAAF: Κιπτσόγκε και Ιμπαργκουέν κορυφαίοι αθλητές του 2018

Διαβάστε επίσης

Ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπσόγκε και η Κολομβιανή Κατρίν Ιμπαργκουέν αναδείχθηκαν από την IAAF κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς και βραβεύθηκαν στο Γκαλά της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου στο Μονακό.

Ο Κιπσόγκε που αναδείχθηκε φέτος κορυφαίος αθλητής και από την AIMS -για 4η συνεχή χρονιά, κέρδισε τον τίτλο του από την IAAF χάρη στις νίκες του στους Μαραθωνίους του Λονδίνου και του Βερολίνου. Στη γερμανική πρωτεύουσα συνόδεψε μάλιστα τη νίκη του με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (2:01:39).

Η Ιμπαργκουέν, «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 στο Ρίο στο τριπλούν, σημείωσε φέτος την κορυφαία επίδοση στον κόσμο (14.96μ), ενώ κατέκτησε τη νίκη σε μήκος και τριπλούν τόσο στον τελικό του Diamond League όσο και στο Διηπειρωτικό κύπελλο.

Και οι δύο κέρδισαν τον τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Η Κένυα ανέδειξε κορυφαίο αθλητής της τον Κιπσόγκε για 2η φορά στην ιστορία του θεσμού μετά το 2010 που στο «θρόνο» ανέβηκε ο Ντέιβιντ Ρουντίσα, ενώ στις γυναίκες τον τίτλο της κορυφαίας κατακτά για πρώτη φορά αθλήτρια από τη Λατινική Αμερική.

Οι κορυφαίοι ανερχόμενοι

Κορυφαίοι ανερχόμενοι αθλητές αναδείχθηκαν, ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις (επί κοντώ) στους άνδρες και η Αμερικανίδα Σίντνεϊ ΜακΛόγκλιν (400μ εμπόδια). Ο πρώτος με καλύτερη επίδοση φέτος στα 6.05μ έγινε ο 4ος αθλητής που έχει υπερβεί το συγκεκριμένο ύψος που είναι και η 2η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον ανοικτό στίβο μετά τα 6.14μ του Σεργκέι Μπούμπκα.

Η ΜακΛόγκλιν σημείωσε την κορυφαία φέτος επίδοση στα 400μ εμπόδια στην κατηγορία γυναικών, ενώ κατέρριψε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων στο ίδιο αγώνισμα (52.75).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα