back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας

Διαβάστε επίσης

Σε τρία σημεία βγήκαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Παραγωγοί από την Καρδίτσα παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο τμήμα της εθνικής οδού Λαμίας- Τρικάλων, ενώ συνάδελφοί τους από την Λάρισα βγήκαν στον κόμβο του Πλατύκαμπου. Παράλληλα, άλλοι αγρότες πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην πλατεία των Φαρσάλων.

Οι αγρότες έφυγαν απογοητευμένοι από την συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη την περασμένη Παρασκευή και το μέλος της Συντονιστικής τους Επιτροπής Ρίζος Μαρούδας είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μην στηρίξει τον πρωτογενή τομέα».

Πάντως, οι αγρότες δεν προτίθενατι σ’ αυτό το χρονικό διάστημα να κλείσουν δρόμους. Ωστόσο, στον προγραμματισμό τους είναι να πραγματοποιήσουν συσκέψεις τις επόμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα ώστε να γενικευθούν και να συντονιστούν οι κινητοποιήσεις τους προς τα τέλη Ιανουαρίου. Η δυναμική του κόσμου θα καθορίσει την μορφή και των εφετινών κινητοποιήσεων.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές στο βαμβάκι και ζητάνε ακατάσχετο λογαριασμό στις 12..000 ευρώ και 3.000 για κάθε παιδί, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την μείωση του κόστους παραγωγής και την επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου.

Από την πλευρά του ο κ.Αραχωβίτης τόνισε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη επιλυθεί και άλλα είναι κάπως υπερβολικά, ενώ πρόσθεσε ότι πολιτική του υπουργείου για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα