back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΝΔ: Ψήφο εμπιστοσύνης ή εκλογές

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα πως αν ο Π. Καμμένος αποχωρήσει τελικά από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στέλνει η ΝΔ με φόντο την ενδοκυβερνητική κρίση και την διαφαινόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει ψηφοφορία στη Βουλή καθώς και «η κυβέρνηση ανοχής δεν μπορεί να είναι τεκμαιρόμενη» . «Για λόγους στοιχειώδους θεσμικής τάξης ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση αμέσως να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να συνειδητοποιήσει ότι η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δεν του δόθηκε εν λευκώ, αλλά γιατί διέθετε ως τώρα τη στήριξη ενός άλλου κόμματος», υπογραμμίζουν γαλάζια στελέχη.

Στη ΝΔ επιμένουν πάντως στη θέση ότι κυβέρνηση μειοψηφίας «δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα». Σημειώνουν μάλιστα ότι «ο μόνος λόγος ύπαρξης μιας κυβέρνησης ανοχής, είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» και προσθέτουν ότι «δεν μπορεί μια τέτοια κυβέρνηση να δεσμεύσει τη χώρα καθ’ οιονδήποτε λόγο, ούτε σε ήσσονος πόσο μάλλον σε μείζονος σημασίας αποφάσεις».

Η Πειραιώς προβάλει ιδιαίτερα και το επιχείρημα της σταθερότητας τονίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά μια σταθερή κυβέρνηση» ενώ  «όσο παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται η αστάθεια και αβεβαιότητα».
«Η χώρα εκπέμπει το μήνυμα ότι παραπαίει καθώς όλοι πια καταλαβαίνουν ότι βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο λόγω της επιμονής των κυβερνώντων να παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά γαλάζια στελέχη.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα