back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τα “κίτρινα γιλέκα” ετοιμάζονται για ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Η ολοκληρωμένη λίστα με τους 79 υποψηφίους θα κατατεθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η ακτιβίστρια του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων” Ίνγκριντ Λεβανασέρ.

Μία από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες των “κίτρινων γιλέκων”, η Ίνγκριντ Λεβανασέρ ανακοίνωσε χθες τα πρώτα 10 ονόματα υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στη λίστα του κινήματος για τις ευρωεκλογές. Μεταξύ αυτών βρίσκονται κυρίως άνθρωποι ηλικίας 29 μέχρι 53 ετών, νομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, νοικοκυρές και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Το δελτίο τύπου που υπογράφει το Δημοψήφισμα Πρωτοβουλίας Πολιτών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “το κοινωνικό κίνημα που γεννήθηκε στην χώρα μας στις 17 Νοεμβρίου 2018 δείχνει την ανάγκη να μετατρέψουμε τον θυμό σε ένα πολιτικό σχήμα, ικανό να δώσει στους Γάλλους που στηρίζουν τα κίτρινα γιλέκα τις απαντήσεις που χρειάζονται”.

Ο διευθυντής της καμπάνιας του νέου αυτού συνδυασμού Αίκ Σαινιάν, επίσης γνωστός από την δράση του στα “κίτρινα γιλέκα”, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο AFP, εξήγησε ότι “θα μπορούσαμε άνετα να δημοσιεύσουμε 79 ονόματα από σήμερα, αλλά επιλέξαμε άλλο δρόμο”, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχει εσωτερική ψηφοφορία για να αναδειχτούν οι υπόλοιποι που θα συμπληρώσουν την λίστα των ευρωεκλογών.

“Εμείς δεν θέλουμε να υπομένουμε τις αποφάσεις των Βρυξελλών και της δικτατορίας των οικονομικών ελίτ και των τεχνοκρατών που έχουν ξεχάσει τα πιο ουσιώδη: τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη και τον πλανήτη”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του πρωτοεμφανιζόμενου αυτού μορφώματος.

“Ο κάθε ευρωβουλευτής που θα εκλεγεί θα λειτουργεί σαν εκπρόσωπος των πολιτών και θα ελέγχεται σε όλη τη διάρκεια της θητείας του”, επισημαίνουν οι συντάκτες του κειμένου.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα