back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης για τα αποθεματικά το ΥΠΕΣ

Διαβάστε επίσης

Στο πλευρό των δημάρχων και των περιφερειαρχών της χώρας βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στο θέμα της υποχρεωτικής κατάθεσης των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην συνεδρίαση του Δ.Σ., Γιώργος Πατούλης, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό του είπε ότι διαφωνεί με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και έχει ενημερώσει και τον πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ η ΚΕΔΕ προχώρα τις διαδικασίες για την προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών και περιμένει συνάντησή με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη μέσα στις επόμενες μέρες.

Σε ό, τι αφορά τις αλλαγές στον Κλεισθένη το υπουργείο υιοθετεί τις προτάσεις της ΚΕΔΕ που προβλέπει την αύξηση κατά 50% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και την ανάδειξη του Προέδρου των κοινοτήτων με ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων σε σταυρούς από τα μέλη της κοινότητας.

Τέλος σχετικά με την αλλαγή ορίων σε Καλλικρατικούς δήμους της Αττικής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι το υπουργείο εσωτερικών προς το παρόν δεν έχει κάτι προς ανακοίνωση.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα