back to top
19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πολιτική αντιπαράθεση για «το αεροσκάφος από την Βενεζουέλα»

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με το οποίο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ενώ νωρίτερα δεν έγινε δεκτό στα αεροδρόμια άλλων χωρών.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου με προορισμό το νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική. Ωστόσο την ίδια μέρα το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Πορτογαλία χωρίς αρχικά να πάρει άδεια. Όμως όταν ο πιλότος του απείλησε ότι θα πέσει επειδή τελείωναν τα καύσιμα τότε οι Πορτογαλικές αρχές έδωσαν εντολή για προσγείωση. Δύο μέρες μετά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Γενεύης και ενώ άλλες χώρες δεν το άφησαν να προσεγγίσει τα αεροδρόμιά τους.

Εν τέλει το αεροσκάφος έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι του Σαββάτου κι ενώ το πλήρωμα φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι θα μείνουν 1 ώρα για ανεφοδιασμό, τελικώς παρέμειναν περίπου 4 ώρες και ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο, που επέβαινε σε αυτό, συναντήθηκε με άγνωστο πρόσωπο στον διεθνή αερολιμένα.

Εξηγήσεις για τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ ζήτησε από την κυβέρνηση η ΝΔ. «Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος», ήταν το σχόλιο κυβερνητικών πηγών για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΪ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος», τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα