back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Υπέρ της αρχής του νέου αθλητικού νομοσχέδιου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατά ψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσε παρόν.

Τομή που βάζει τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής και δικαστικών διενέξεων και διώξεων, χαρακτήρισε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Από την πλευρά τους τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για προσπάθεια κρατικού παρεμβατισμού και κομματικοποίησης του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού.

«Στην Ελλάδα, την περίοδο της ευμάρειας όταν δαπανούσαμε εκατομμύρια επί εκατομμυρίων, είτε από τον Κρατικό προϋπολογισμό είτε από τους ειδικούς λογαριασμούς του τότε κρατικού ΟΠΑΠ, γίναμε μάρτυρες μιας όχι αντίστοιχης με τα χρήματα που δαπανούνταν, άνθησης του ελληνικού αθλητισμού, με πάρα πολλές παρατυπίες, πάρα πολλά προβλήματα στο σύνολο των εκφάνσεων της διοίκησης του αθλητισμού», υπογράμμισε.

Παράλληλα απέρριψε τις κατηγορίες περί κρατικού παρεμβατισμού αντιτείνοντας ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι επιβάλλεται στον επαγγελματικό αθλητισμό ο οικονομικός έλεγχος.

«Σεβόμαστε την ορθή έννοια του αυτοδιοίκητου, μια έννοια που την κάνουμε συνεχώς λάστιχο, αλλά ταυτόχρονα ορίζουμε το πλαίσιο για να γλιτώσουμε από τα φαινόμενα «αχυρανθρώπων» και παράνομων δοσοληψιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα