back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δ. Αθηναίων: Σε ειδική επιτροπή τα εκκρεμή θέματα του Γηροκομείου Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Η σύσταση ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει όλα τα εκκρεμή θέματα για το Γηροκομείο Αθηνών, με αφορμή τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης του παρελθόντος, η δημιουργία Δημοτικής επιτροπής ισότητας των δύο φύλων, η προβληματική κατάσταση στα σχολεία του Δήμου, στις παιδικές χαρές, αλλά και στις αθλητικές εγκαταστάσεις αποτέλεσαν τα βασικά θέματα των εκτός ημερήσιας διατάξεως που τέθηκαν  στο Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Ο αναπληρωτής Δημάρχου Λευτέρης Σκιαδάς , κατά την διάρκεια του συμβουλίου, γνωστοποίησε την απώλεια του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού και εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια του σώματος για το θλιβερό συμβάν.

Στην έναρξη του Δημοτικού συμβουλίου υπήρξε παρέμβαση εκπροσώπου συμβασιούχων της 3Κ σε ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου των οποίων οι συμβάσεις έληξαν σήμερα. Οι συμβασιούχοι-περίπου 100 άτομα-  ζήτησαν παράταση των συμβάσεων τους μέχρι στις 31-12-2019. Στο θέμα παρενέβη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος θα εξαντλήσει ότι μέσο έχει στην διάθεση του για το όλο θέμα.

Ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», έθιξε το θέμα της «άθλιας» κατάστασης στα σχολεία ( δηλαδή στις ελλείψεις σε  υποδομές, σε λειτουργικά θέματα  και ειδικά μετά το πρόσφατο χτύπημα του Εγκέλαδου). Αναφέρθηκε ενδεικτικά στο τέταρτο δημοτικό διαμέρισμα στα 66ο γυμνάσιο ,27ο Λύκειο,3ο ΕΠΑΛ, 162 δημοτικό , 56ο δημοτικό καθώς και στο 6ο ειδικό σχολείο .Ο κ. Σοφιανός αναφέρθηκε στην κατάσταση στις παιδικές χαρές, όπως αυτή του Προμπονά που είναι κλειστή εδώ και πέντε μήνες, σε αυτήν στη Σίνα «όπου είναι προβληματική» και στα Κουντουριώτικα που παρουσιάζει « εικόνα εγκατάλειψης». «Θα πρέπει να γίνει καταγραφή σε κάθε δημοτική κοινότητα για την κατάσταση σε σχολεία και παιδικές χαρές», τόνισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ειδικά για το θέμα της κατάστασης των σχολείων και των παιδικών χαρών, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι θα γίνει συζήτηση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της  παράταξης «Αθήνα είσαι Εσυ», με αφορμή το περιστατικό όπου ιερέας στη Μάνη κακοποιούσε 12 χρόνο κοριτσάκι, ζήτησε την συγκρότηση από τον δήμο Αθηναίων Δημοτικής επιτροπής ισότητας των δύο φύλων. Η πρόταση του κ. Γερουλάνου σχετίζεται με το 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης για την έγκριση της πράξης με τίτλο «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση των έμφυλων και πολλαπλών διακρίσεων» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττική 2014-2020, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του δήμου. Η πρόταση του κ. Γερουλάνου έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Από την παράταξη « Ανοιχτή Πόλη» ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος έθεσε το θέμα του Γηροκομείου Αθηνών. «Η απόδοση ευθυνών για τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο Γηροκομείο Αθηνών είναι εξαιρετικής σημασίας, τόσο για το κύρος του Δήμου Αθηναίων ως εποπτεύουσας αρχής του ιδρύματος, όσο και γενικότερα για τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος». Επεσήμανε. Ο κ . Ηλιόπουλος ζήτησε την σύσταση ειδικής  επιτροπής από το δήμο για την εξέταση όλων των θεμάτων που έχουν να κάνουν με το Γηροκομείο, πρόταση την οποία υιοθέτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Ο Βασίλης Καπερνάρος από την παράταξη « Αθήνα το Σπίτι μας» ζήτησε την διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του συμβουλίου  με αποκλειστικό θέμα το Γηροκομείο.

Για την ύπαρξη σκηνών στην Αλεξάνδρας και Πατησίων (στην πλατεία Αιγύπτου) και για έξαρση της εγκληματικότητας σε Ακαδημίας Πλάτωνος και Κολωνό έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος  από την παράταξη «Αθήνα είσαι Εσύ», Γιώργος Αποστολόπουλος.
Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βασίλης Κορομάντζος δήλωσε ότι έχει γνώση του θέματος τονίζοντας το θέμα αυτό προϋπήρχε χρόνια και θα έπρεπε να έχει λυθεί από την προηγούμενη  Δημοτική αρχή μιας και προϋπήρχε από τότε.

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα