back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σε διαρκή σύσκεψη το συντονιστικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Διαβάστε επίσης

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός αναμένοντας τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αργά το βράδυ μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας στο Χαλάνδρι βρίσκεται από νωρίς το βράδυ ο γενικός γραμματέας Νίκος χαρδαλιάς θέτοντας σε διαρκη σύσκεψη το συντονισμό οργανο καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι την εξασθενηση των φαινομένων.

Στην Αττική τα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι το πρωί της Δευτέρας με την δυτική αττική να βρίσκεται και πάλι στη επικίνδυνη ζώνη.

Με δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, όλα τα συντονιστικά όργανα των περιοχών που δυνητικά μπορεί να πληγούν από πλημμύρες και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη επιφυλακή και επαγρύπνηση. Όπως τονίζει θα είναι μία μεγάλη βραδιά και συνιστά “τις επόμενες 24 ώρες στους συμπολίτες μας να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις και όσοι βρίσκονται εκτός σπιτιού να αποφύγουν υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους σε σχέση με ρέματα και τη δυνατότητα προσβασιμότητας”

” Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας αυτές τις δύσκολες ώρες να μπορεί να πληροφορείται μέσα από το δίκτυο της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας την εξέλιξη του φαινομένου και είμαι σίγουρος ότι με τη δουλειά που έχει γίνει θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση οι πλημμύρες εξελίσσονται σε ένα φαινόμενο πιο δύσκολο ακόμα και από τις πυρκαγιές και στην πρόγνωση του αλλά και στην αντιμετώπιση του” αναφέρει ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας.

Δ. Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα