back to top
23.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

23.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 02:00

Διαβάστε επίσης

Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός εναντίον κατοικίας στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιους, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι υγειονομικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, κλειστός παραμένει ο δίαυλος μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ, μετά την επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της επίθεσης τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.

Συνάντηση με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου θα έχει σήμερα στο Ισραήλ ο Διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπέρνς, ο οποίος αργά το απόγευμα της Κυριακής συναντήθηκε στην Ντόχα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Στόχος του επείγοντος ταξιδιού του Αμερικανού αξιωματούχου στη Μέση Ανατολή είναι να ασκήσει ‘’μείζονες πιέσεις σε Ισραήλ και Χαμάς’’ για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Οι 2ημερες συνομιλίες στο Κάιρο για επίτευξη εκεχειρίας έληξαν την Κυριακή χωρίς αποτελέσματα, ωστόσο σύμφωνα με αιγυπτιακά δίκτυα η αποστολή της Χαμάς θα επιστρέψει από την Ντόχα την Τρίτη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους απεσταλμένους του Ισραήλ.

Δεν έλειψαν δυστυχώς και φέτος τα συνήθη, θλιβερά περιστατικά με ακρωτηριασμούς και κροτίδες.

Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται 14χρονος ο οποίος πέταξε κροτίδα, που έσκασε στο δεξί χέρι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα.

Ένας ακόμη ακρωτηριασμός από κροτίδες σημειώθηκε στους Φούρνους, όπου ένας 35χρονος μεταφέρθηκε στην Ικαρία για τις πρώτες βοήθειες καθώς έχασε το δάκτυλό του.

Στην Αθήνα καταγράφηκαν 5 τραυματισμοί, με πιο σοβαρό τον ακρωτηριασμό δακτύλων ενός ενήλικα από χρήση βεγγαλικών πριν την Ανάσταση, στα Καλύβια.

Σήμερα προγραμματίζεται να λειτουργήσει εκ νέου ως τζαμί ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συμμετάσχει σε τελετή για την ολοκλήρωση των έργων της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων για τη συντήρηση διακοσίων ενός ιστορικών μνημείων, συμπεριλαμβανομένης της Μονής της Χώρας.

Με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν – τον μεγαλύτερο επικριτή της κινεζικής πολιτικής συναντάται σήμερα στο Παρίσι ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζιν Πινγκ. Στο πλαίσιο της 6ημερης επίσκεψής του στην Ευρώπη, θα συναντηθεί με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ενώ θα επισκεφθεί το Βελιγράδι και την Βουδαπέστη, καθώς όπως είναι γνωστό Σερβία και Ουγγαρία κρατούν φιλορωσική στάση.

Στο πλευρό των αστέγων και των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στο γεύμα αγάπης και προσφοράς που οργάνωσε στο γυμναστήριο του Ρουφ ο ΟΠΑΝΔΑ.

Όχι μόνο τις γιορτές αλλά κάθε μέρα, στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Κανένας μόνος του στο δρόμο, στην ανέχεια και σε συνθήκες ακατάλληλης διαβίωσης είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας και ευχήθηκε καλό Πάσχα σε όλους.

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του ΚΥΑΔΑ μοίρασε μόνο την ημέρα του Πάσχα 1300 πλήρη γεύματα που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν μαγειρίτσα, μοσχάρι και παραδοσιακά γλυκά.

Ένας 27χρονος συνελήφθη και άλλοι εννέα αναζητούνται από τις αρχές, καθώς λίγο μετά την Ανάσταση πέταξαν μολότοφ στη συμβολή των οδών Λαγουμιτζή και Φρειδερίκου Σμιθ, στον Νέο Κόσμο.

Ένα πιστόλι και μια γεμιστήρα 19 φυσιγγίων των 9 χιλιοστών εντοπίστηκε με την βοήθεια ανιχνευτή μετάλλων στις φυλακές Κορυδαλλού, εντοιχισμένο μέσα σε τοίχο κελιού το οποίο παραμένει κλειστό από τον περασμένο Αύγουστο. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού.

Αδέσποτη σφαίρα στο πόδι δέχτηκε 35χρονος ενώ περπατούσε επί της οδού Ήρας στο Μενίδι. Ο ίδιος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και κατόπιν μετέβει με ίδια μέσα στο νοσοκομείο ‘’Ερυθρός Σταυρός’’ όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην Δρέσδη και στο Βερολίνο κατά της βίας, μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Σαξονία ο ευρωβουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ματίας Έκε. Αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη διάσκεψη ομοσπονδιακής κυβέρνησης και κρατιδιακών κυβερνήσεων με θέμα τα μέτρα προστασίας των πολιτικών ενόψει των ευρωεκλογών.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα