back to top
20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Π. Αθανασίου: Επιλεκτικό ενδιαφέρον Παπαγγελόπουλου για οικονομικές υποθέσεις

Διαβάστε επίσης

Για επιλεκτικό ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των υπό διερεύνηση οικονομικών υποθέσεων, φέρεται να μίλησε ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, καταθέτοντας στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Νovartis.

Ο κ. Αθανασίου, που παρέμεινε στη νευραλγική αυτή θέση από το 2013 έως το 2017, χειρίστηκε πολλές κρίσιμες υποθέσεις , όχι όμως και την υπόθεση Novartis, ενώ δήλωσε φίλος του κ. Παπαγγελόπουλου τον οποίο και γνώριζε από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, φέρεται να είπε ότι επισκέφθηκε μία φορά ως υπουργό τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος και του τηλεφωνούσε συχνά προκειμένου να έχει ενημέρωση για την εξέλιξη της έρευνας σχετικά με την υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στη συγκεκριμένη υπόθεση, είπε:

«Από το καλοκαίρι του 2016, ο Παπαγγελόπουλος άρχισε να ενδιαφέρεται πολύ για την υπόθεση Σάλλα και απαιτούσε να τον ενημερώνω όταν οι συνάδελφοί μου τελείωναν τις έρευνες και να τους στέλνω τα πορίσματά τους. Γύρω στα τέλη του 2016 όταν οι συνάδελφοί μου υπέβαλαν τις πορισματικές τους αναφορές, εκείνος μόλις το πληροφορήθηκε από άλλους μου ζήτησε να το κρατήσω και να μην ασκήσω διώξεις. Με πρόσχημα την εκλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα, μου είπε ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον αυτός που θα διαδεχθεί τον Σάλλα να είναι Έλληνας, γιατί ο Τόμσεν πιέζει για ξένο».

Επίσης, ο κ. Αθανασίου φέρεται να μίλησε για αφόρητες πιέσεις που άσκησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στους οικονομικούς εισαγγελείς για να τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος στον Βγενόπουλο.

Κατά τ´ άλλα, ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, φέρεται να είπε ότι ο Παπαγγελόπουλος δεν έδειξε ενδιαφέρον για τις λίστες και αυτό που ζητούσε ήταν ταχύτητα στις έρευνες για τα μιντιακά και τους καναλάρχες.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα