back to top
18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: «Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου είναι απαράδεκτη και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Διαβάστε επίσης

«Θα ήταν λάθος η προσέγγιση να ξεκινήσει τώρα η συζήτηση για κατανομή μεταναστών και προσφύγων», ξεκαθάρισε ο Αυστριακός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε δηλώσεις του απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην Αθήνα.

Ο κ. Σάλενμπεργκ αφού επεσήμανε ότι η Αυστρία εκτιμά τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα σύνορα της, που είναι ευρωπαϊκά σύνορα, αρκέστηκε να δηλώσει ότι η Βιέννη έχει σκοπό να υποστηρίξει την Ελλάδα με χρηματικό ποσό της τάξεως του 1 εκ. ευρω, που θα διατεθεί στην Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ θα αποστείλει προσωπικό ενίσχυσης της χώρας μας είτε μέσω Frontex, είτε και διμερώς.

Ο κ. Δενδιας από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι η ενημέρωση που παρέχει έως τώρα σε ομολόγους του αφορά αποκλειστικά το τι αντιμετωπίζει η χώρα και δεν έχει επεκταθεί σε άλλα ζητήματα. Άλλωστε όπως είπε η Ελλάδα έχει ήδη επικαλεστεί το άρθρο 79 Παρ 3 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης που καλύπτει το θέμα αυτό. «Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας είναι απαράδεκτη και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα