back to top
18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του , με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο μάνατζερ γνωστού τράπερ που φέρεται να είναι μεταξύ των πέντε ηθικών αυτουργών στην δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ο πέμπτος που κρίνεται σήμερα προσωρινά κρατούμενος, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται ,χωρίς όμως, να καταφέρει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα

Νωρίτερα να βάλει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας μία τηλεκάρτα, προσπάθησε ο ένας εκ των κρατουμένων χούλιγκαν για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 31χρονο με το προσωνύμιο «Κοκός», ο οποίος υπέστη κρίση πανικού άρχισε να αυτοτραματίζεται στα χέρια με την τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν άμεσα μέσα από τις κάμερες τι συνέβη και επενέβησαν. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο μεταξύ τέσσερις ακόμη είναι οι κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν στη φυλακή και 20 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για την υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης και της συμμετοχής σε δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγεριδη. Ανάμεσα σε αυτούς που αφέθηκαν ελεύθεροι  είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου ο οποίος κρατείται προσωρινά για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Στον 16χρονο επιβλήθηκαν  οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα  και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων. 

“Καθώς η ανεργία στη χώρα μας πλέον μειώνεται και καθώς οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παραβρέθηκε το πρωί στην 30η «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο λιμάνι του Πειραιά, με επίκεντρο τη γαλάζια οικονομία.

Μετά τη Χίο  στα ακριτικά Ψαρά βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ξέρει να διοικήσει». Ωστόσο, τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει «για μία έξτρα επένδυση στην υγεία, τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ». 

“Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελάκη”, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη. *Κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει στην Ελλάδα το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας*,  καθώς  τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων ήταν υπερτετραπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέδειξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αγρίνιο.

Συνάντηση στο Λονδίνο πραγματοποίησαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης και της Τουρκίας Χακάν Φιντάν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, 

  Οι συνομιλίες εστίασαν επίσης στις διμερείς σχέσεις και σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Διευκρινήσεις σχετικά με την διάρρηξη που έγινε στην Διεύθυνση Εκλογών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι το κτίριο φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει  “Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο. Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται ως αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και έξι άνδρες και δύο γυναίκες, που κατηγορούνται ως μέλη της ίδιας οργάνωσης. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 14, 15 και 17 ετών.

Σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας , σύμφωνα με το γερμανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Γεωεπιστημών. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 65 χιλιομέτρων, ενώ ακολούθησαν ασθενέστερες δονήσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα λόγω του σεισμού, ενώ δεν έχει εκδοθεί καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή των Βαίων τα καταστήματα εν όψει των εορτών του Πάσχα. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, Στο ημίχρονο:  

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ, 1-0 

Βόλος – Πανσερραϊκός, 0-0

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

και Παναιτωλικός – Ατρόμητος. 0-0

Και ο καιρός… 

Τοπικές νεφώσεις για αύριο στην Αττική και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία  έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα